NA24.no

Stjal pokermillioner på nett

(Zynga)
Sist oppdatert:
400 milliarder i virtuelle verdier på avveie.

Zynga som blant annet leverer spillene Mafia Wars, Farm Ville og City Ville, har fått serveren sin hacket og virtuelle verdier for nesten 70 millioner norske kroner er blitt stjålet, skriver Business Insider.

I den forbindelse har Zynga, som er en av Facebooks største innholdsleverandører, kommet med en melding for å berolige brukere og markedet.

Her skriver de at selskapet setter spillsikkerhet veldig høyt og at de ønsker å formidle den sikreste og mest fornøyelige spillopplevelsen som er mulig. Zynga melder også at de kommer til å rettslig forfølge de som har tatt seg inn i og stjålet verdier.

Historien bak uttalelsen begynte med at Zyngas servere ble hacket av en bruker. Og 400 milliarder i virtuelle pokersjettonger ble overført til brukerens egen konto. Brukeren solgte så disse videre på et svartebørsmarked. Verdien på disse er omkring 12 millioner dollar eller 70 millioner norske kroner.

Det var når de virtuelle pokersjettongene ble videresolgt at Zynga kunne finne tyven.

Ifølge Business Insider kommer tyven til å måtte tilbringe en lenger periode i fengsel, da han er prøveløslatt etter to tidligere tilfeller av lignende datakriminalitet.

I forbindelse med saken har det vært en debatt i det britiske rettssystemet omkring om det faktisk har foregått tyveri. Den tiltaltes forsvarer har argumentert med at Zynga uten kostnad kan opprette så mange nye pokersjettonger selskapet ønsker. Men retten avviste argumentasjonen og sa at virtuelle varer skal behandles på samme måte som virkelige varer. Og det å hacke seg inn i en server og overføre verdier, som ikke er sine egne, til sin egen brukerkonto er tyveri.

Nyheten om innbruddet på Zyngas server har ikke påvirket selskapets verdi. Selskapet har over 230 millioner aktive brukere av innholdet de leverer, hver eneste måned.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere