NA24.no

Stjerneanalytiker bytter jobb

Sist oppdatert:
Tidligere ABN Amro-topp og en av Frederic Hauges trofaste begynner som analytiker i SEB Enskilda.

Tidligere ABN Amro Alfred Berg-topp Viktor Jakobsen blir nå en del av sjernegalleriet på analyseavdelingen til meglerhuset SEB Enskilda.

- Jeg gleder meg. Å jobbe for Enskilda blir bra. Det er alltid stimulerende å jobbe med flinke folk, sier Viktor Jakobsen til NA24.

NA24 - din nye næringslivsavis

- Variert
Jakobsen er for tiden på ferie i Norge, før han tirsdag 15. august begynner i sin nye jobb.

- Jeg skal dekke sektorene energi, råvarer og metaller. Litt variert med andre ord, fortsetter Jakobsen.

Viktor Jakobsen er en av nestorene i finansmarkedet i Norge. På slutten av 1990-tallet var han analysesjef i DnB NOR Markets, før han jobbet for investorbrødrene Øystein og Torstein Tvenge.

Jobbet med Hauge
De siste årene jobbet han tett sammen med Frederic Hauge i Bellona før han rundt nyttår i år ble analysesjef i ABN Amro Alfred Berg. Det tok imidlertid ikke lang tid før han forsvant fra den nederlandske meglerkjempen.

Viktor Jakobsen var en av de siste som hoppet av da meglerbransjenes stolthet de siste 15 årene raknet og sank i vår. ABN Alfred Berg var lenge meglerhuset som alle andre målte seg opp mot. De var størst på alt fra aksjemegling til fusjoner og innhenting av kapital.

Les mer om Alfred Berg og folkene bak suksessen de siste 15 årene .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere