NA24.no

Stjernemegler kjøpte i Stjerneveien

(Google)
Sist oppdatert:
Den moderne arkitektperlen i Stjerneveien kostet flesk. Sjekk hvor mye.

Som sjefsstrateg i et av landets mest vellykkede meglerhus, First Securities, blir Peter Hermanrud (53) lyttet til når han uttaler seg om markedet.

Bolighandel1: Selg uten megler

Hermanrud har i en årrekke vært en stjerne på den norske aksjehimmelen

Hva er da mer naturlig enn at Hermanrud kjøper seg hus i Stjerneveien.

Stjerneveien ligger øverst i Holmenkollåsen, og Hermanruds hus et flunkende nytt og moderne stilikon.

Stjerneveien 15 ble lagt ut til salgs allerede i 2008 med en prislapp på hele 30 millioner kroner. Prisen ble senere senket til 28 millioner. Hermanrud greide å presse prisen ned til vel 26 millioner kroner.

Det er slett ikke uvanlig at de velstående kjøperne av slike boliger innrømmes en viss rabatt. I dette markedet er det sjelden budrunder, og kjøper kan ta seg god tid.

Spesielt har dette vært tilfelle etter finansnkrisen i 2007, da markedet for luksusboliger har tørket betydelig inn.

Peter Hermanrud kom til First Securities (dengang Elcon Securities) i 1998 fra stilingen som investeringsdirektør i Vital.

Googler du Peter får du for det meste treff på aksjeråd og uttalelelser om økonomiske utsikter.

Musikk-guru
Men Peter er også medlem i en liten, men meget eksklusiv, klubb av finansfolk som spriter opp imaget ved å synse om musikk. Sammen med finansfolk som Thorstein Selvik og sjeføkonom Øystein Dørum i DNB lager han rankinglister over de beste rockeplatene. Den siste sto på trykk rett før jul.

Hermanrud har ikke alltid truffet like godt med sine investeringsråd. I juni ifjor sa Hermanrud til Dagens Næringsliv at han ikke trodde problemene i Hellas ville få noen dramatiske konsekvenser, og at børsindeksen ville være 500 ved årsskiftet. Fasiten ble 395.

Bomskudd
Da finanskrisen skylte inn over boligmarkedet i 2007 og 2008, spådde Hermanrud et fall i boligprisene å 30-40 prosent. Fasiten ble et fall på rundt 10 prosent, før pilene igjen pekte oppover.

Huset Hermanrud flytter inn i har gedigen takterrasse, panoramautsikt over byen og svømmebasseng i hagen. Kvadratmeterprisen er 60.700 kroner.

Men dyrt hus har Hermanrud råd til. I 2009 hadde han en lønn på 19 millioner kroner, i henhold til skattelistene.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere