NA24.no

Stjernene som betaler for seg

Sist oppdatert:
Her er filmstjernene som faktisk er verdt de sinnssyke lønningene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Filmstjernene i Hollywood får vanvittige lønninger for å fronte de store filmene. Noen av disse stjernene er det økonomisk mye bedre å satse på enn andre.

NA24 - din næringslivsavis

Forbes har laget en liste over de stjernene som best betaler tilbake pengene som er investert i filmene de spiller i.

Damon på topp
Forbes har kommet frem til at den skuespilleren som er mest lønnsom er Matt Damon. Den største årsaken til at Damon topper listen er suksessen med trilogien om Jason Bourne.

Den første filmen kom i 2004 og kostet 75 millioner dollar å produsere. Det viste seg å være en knallinvestering da den dro inn 290 millioner dollar på kinosalg verden over og ytterligere 165 millioner dollar på utleie og salg.

Damon fikk totalt 26 millioner dollar for å spille inn denne filmen. Det viste seg å være et kupp for Universal. Den siste filmen i rekken, The Bourne Ultimatum, hadde nå åpningshelg. Med innspilte 70,2 millioner dollar i USA er det tidenes beste resultat for en åpningsfilm i august.

Damemagneten Pitt
Annenplassen tilfaller Brad Pitt og hans enorme appell utenfor USAs grenser. Filmen Mr. and Mrs. Smith, som han spilte inn med sin store kjærlighet Angelina Jolie, spilte inn 186 millioner dollar i statene. Filmen Troja fra 2004 spilte inn 133 millioner dollar i USA, men nesten tre ganger så mye som det i resten av verden.

Skuespillerinnen som er den mest lønnsomme er Pitts gamle flamme Jennifer Aniston. Selv om hun ofte får lunkne mottakelser av kritikerne drar filmene hennes i snitt 17 ganger mer enn hun mottar for å delta.

Andre skuespillere som viser seg som gullkantede investeringer er traverne Tom Hanks, Tom Cruise og Will Smith. Filmene disse tre deltar i genererer i snitt rundt tolv ganger summen det koster å få dem til å delta.

En annen stjerne som det imidlertid ikke er like lønnsomt å investere i er Russell Crowe. Crowes tre siste filmer dro i snitt kun inn fem ganger summen som ble investert i stjernen. Hans siste film A Good Year kostet 35 millioner dollar å lage hvorav nesten en tredel gikk til å lønne stjernen. Filmen spilte imidlertid ikke inn mer enn 40 millioner dollar på verdens kinoer, noe som var en stor skuffelse for Fox.

1. Matt Damon leverer i snitt 29 ganger pengene han får i lønn.

2. Brad Pitt er en god investering da filmene hans spiller inn 24 ganger det han tar betalt.

3. Vince Vaughn er med en tilbakebetaling på 21 ganger sin egen lønn en god investering.

4. Johnny Depp har hatt stor suksess som sjørøver, og filmene hans genererer også bra med 21 ganger pengene.

5. Jennifer Aniston er den mest lønnsomme kvinnen på listen med 17 gangerinnsatsen.

6. Angelina Jolie er en sikker investering for filmstudioene ettersom filmene hennes i snitt leverer 15 ganger lønnen.

7. De norske genene i Renée Zellweger betaler tilbake 14 ganger det hun selv får.

8. Den amerikanske yndlingen Reese Witherspoons populæritet gir 13 ganger innsatsen.

9. Komikeren Ben Stiller leverer også 13 ganger innsatsen tross at komedier ikke går like bra utenfor USA grunnet oversettelsesproblemer.

10. Delt med Stiller og Witherspoon finner man også Sandra Bullock med 13 ganger tilbakebetaling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere