NA24.no

Stjernesmell for bankkjempe

Sist oppdatert:
Giganten selger ut etter massive tap.

USAs fjerde største investeringsbank Lehman Brothers fikk i tredje kvartal et nettoresultat på minus 3,9 milliarder eller minus 5,92 dollar per aksje. Det tilsvarer nærmere 22,3 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Nå tar Lehman betydelige grep i konsernet. Konsernet varsler at det planlegger blant annet å selge en stor andel av investeringsbankvirksomheten, men at det ikke har en avtale på plass ennå.

Konsernet varsler at det vil skille ut kommersiell eiendomsportefølje for mellom 25-30 milliarder dollar i et separat børsnotert selskap i løpet av første kvartal neste år.

I tredje kvartal har Lehman redusert porteføljen av eiendomsaktiva med 31 prosent til 17,2 milliarder dollar. Videre har konsernet inngått avtale med BlackRock om å selge konsernets eiendomsportefølje i Storbritannia for 4 milliarder dollar. Konsernets eksponering mot eiendom er forventet å bli redusert med 47 prosent til 13,2 milliarder dollar.

Konsernet har også redusert årets utbyttebetaling til 5 cents fra 68 cents.

- Dette er en ekstraordinær tid for vår industri og en av de tøffeste periodene i selskapets historie. De stategiske grepene vi har initiert i dag reflekterer vårt syn på å fundamentalt reposisjonere Lehman Brothers ved å redusere risikoen på balansen dramatisk og gjøre selskapet lønnsomt igjen, skriver konsernsjef Richard Fuld i rapporten.

Aksjen i Lehman Brothers falt 45 prosent på New York-børsen tirsdag. Derfor meldte konsernet i går kveld at det ville fremskynde fremleggelsen av tall for å få opp investortrygghten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere