NA24.no

Stjernesmell for Fredriksen

Sist oppdatert:
Grusom dag for Fredriksen-aksjer til tross for børsoppgang.

Stigende oljepris gir et sterkt bidrag til børsutviklingen torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag ettermiddag stiger hovedindeksen på Oslo 1,06 prosent til 213,48 poeng.

Oljeprisen klatrer videre, og et fat nordsjøolje omsettes for 44,80 dollar fatet, opp 1,15 prosent. Oppgangen kommer etter at ferske tall viste at lageroppbyggingen av råolje i USA er mindre enn ventet.

LES MER: Overraskende oljelagertall

StatoilHydro stiger 2,29 prosent til 116,10 kroner.

Uavklart rundt Golden Ocean
Børsoppgang til tross, for John Fredriksen og flere av hans selskaper er det en grusom dag. Fredriksens bulkrederi var ett av selskapene som la frem kvartalsrapport i morgentimene. Rapporten avslørte at situasjonen rundt Golden Ocean fortsatt er like uavklart.

Tidligere i februar sendte Golden Ocean Group sjokkbølger over Oslo Børs ved å melde om at selskapet er i finansielle problemer. Årsaken er manglende oppgjør fra motparter og et stort nybyggingsprogram som fortsatt ikke er full finansiert. Det var ventet at selskapet vil komme med nye momenter rundt den vanskelige situasjonen i forbindelse med fremleggelsen av rapporten for fjerde kvartal i dag, men rapporten gir lite nytt i forhold til hva selskapet meddelte for en ukes tid siden.

LES MER: Fredriksen-rederi snart tom for penger

Den uavklarte situasjonen gir aksjen en kjølig mottagelse på Oslo Børs. Aksjen faller 36, 67 prosent til 2,45 kroner.

Nok en bulknedtur
Bulkrederiet Jinhui Shipping and Transportation blir også møtt med en kald skulder i morgentimene etter å levert rapport langt fra markedets forventninger til fjerde kvartal. Mens rederiet fikk et nettoresultat på 10,6 millioner dollar, så hadde analytikerne ifølge estimater fra SME Direkt ventet 49 millioner i pluss i snitt.

I samme periode i 2007 gikk Jinhui med et overskudd på 68 millioner dollar. På bakgrunn av de skuffende resultatene og store forpliktelser fremover i et utfordrende faktmarked så stopper Jinhui nå utdelingen av utbytte.

Aksjen sendes ned 18,81 prosent til 8,20 kroner.

VINN 10.000 KRONER:TJEN PENGER PÅ DINE AKSJETIPS

Golden Ocean er ikke det eneste av Fredriksen-selskapene som har vært i ilden. Også tankrederiet Frontline la frem tall. Selskapet leverer svakere overskudd enn ventet, og kutter samtidig kraftig i utbyttet.

LES MER: Fredriksen kniper igjen

Aksjen faller 6,49 prosent til 147,75 kroner.

Dagen forøvrig preges av syltynn omsetning. Klokken 13 var handelsvolumet i underkant av 1,6 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere