NA24.no

Støle henter toppadvokat

Foto: Hauge Jon (Aftenposten)
Sist oppdatert:
Ny styreleder i Pareto.

Gründer og hovedeier i Pareto Gruppen, Svein Støle, bytter styreleder.

Erik Bartnes, som i 1992 overtok Pareto sammen med Støle, solgte seg ut av meglerhuset for et par år siden, og trekker seg nå som styreleder.

Vervet er overlatt til Bjørn Gabriel Reed som er en av landets ledende forretningsadvokater. Reed er partner i advokatselskapet BAHR.

Bartnes solgte aksjene sine i Pareto til Støle i 2010. Støle eier i dag 86,4 prosent av selskapet mens Anders Endreson og hans kone eier 13,6 prosent.

Støle startet sin karriere i Kapital, men gikk i 1987 over i meglerhuset til Dagfinn Sundal og Jan Petter Collier. I 1991 ble han sjef for Pareto, som da var eid av Oslobanken. Etter en periode med problemer i Oslobanken, kjøpte Støle, Widar Salbuvik, Anders Endresson og Erik Bartnes ut de gamle eierne.

Under Støles ledelse har selskapet hatt en fantastisk opptur. Selv velger den opprinnelige sørlendingen et tilbaketrukket liv.

Støle er rangert som nummer 16. på finansbladet Kapitals liste over Norges rikeste. Støle er god for ikke mindre enn 6,5 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere