NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90
(Scanpix)

Stolt-Nielsen eksponert i konkurs

Kjemikalietankbransjen merker på finanskrisen på kroppen, viktig aktør søker konkursbeskyttelse.

Den pågående finanskrisen begynner nå får alvor å lage krusninger i markedet til kjemikalietankrederiene. Det amerikanske kjemikalie-, raffineri- og tankbefraktningskonsernet LyondellBasell gikk onsdag den tunge veien til den amerikanske skifteretten og ba om konkursbeskyttelse under reglene i kapittel 11 i den amerikanske konkursloven.

NA24 - din næringslivsavis

En av kreditorene i boet er ifølge TradeWinds er Oslo-noterte Stolt-Nielsen SA, som sammen med Bergens-baserte Odfjell er ledende innen sjøverts frakt av kjemikalier.

LyondellBasell-gruppen har 25 milliarder dollar i gjeld som de nå håper å få reforhandlet mens selskapet er under konkursbeskyttelse. Stolt-Nielsen er i denne sammenhengen kun en liten aktør med et utestående på drøye 3 millioner dollar hos gruppen.

Konkursen er imidlertid også et klart signal på de problemene som kjemikaliebransjen har fått i forbindelse med finanskrisen, noe som også påvirker volumene som skal fraktes.

Konsernsjef Volker Trautz i LyondellBasell sier ifølge TradeWinds at gruppen har vært gjennom to kvartaler med en dramatisk svekkelse i etterspørselen etter konsernets produkter.

- Selv om vi venter at situasjonen vil være kortsiktig og forventer at kundene vil øke innkjøpene i 2009, tok vi beslutning om å søke chapter 11 for å gi selskapet nødvendig tid og ressurser for en korrekt restrukturering og posisjonering av virksomheten for lang sikt, sa Trautz i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere