NA24.no

Stolt-Nielsen gir seg ikke

Sist oppdatert:
Det norske rederiet Stolt-Nielsen anker kartellsaken til amerikansk høyesterett. Selskapet frykter konkurs.

Saken dreier seg om en etterforskning av kartellvirksomhet fra 2002. Saken har versert i rettssystemet i flere år, og som NA24 skrev tirsdag, ble en ny anke nylig avvist av en amerikanske ankedomstol. Dermed ligger veien åpen for at amerikanske myndigheter kan bøtelegge rederiet.

NA24 - din næringslivsavis

Avviser tiltalen
Nå skriver Stolt-Nielsen skriver i en melding at de ikke gir seg. Til tross for at alle ankemuligheter er brukt opp og selskapet blir tiltalt, avviser de tiltalen på grunn av amnestiavtalen med amerikanske konkurransemyndigheter.

Nå bekrefter de rederiet at de tar saken til høyesterett. Ifølge meldingen vil de at den amerikanske høyesteretten skal gå gjennom dommen fra ankedomstolen.

Frykter konkurs
Stolt-Nielsen mener det står om liv eller død for selskapet. Ifølge en rettsbegjæring sendt inn av rederiets advokater tidligere i år, kan konkurs bli resultatet dersom det blir tiltale i prissjukssaken.

Det norske rederiet ble anklaget for å ha drevet ulovlig prissamarbeid med Odfjell og Jo Tankers frem til mars 2002. Odfjell og Jo Tankers vedtok massive bøter, mens Stolt-Nielsen, som varslet om saken, ble gitt immunitet for straffeforfølgelse.

Men amnestiet ble trukket tilbake etter at det kom opplysninger i fjor om at Stolt-Nielsen hadde fortsatt det ulovlige prissamarbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere