NA24.no

Stolt-Nielsen i mer trøbbel

Foto: Jan Greve/SCANPIX
Sist oppdatert:
Det norskeide rederiet blir etterforsket i USA for tilbakedatering av opsjoner.

Som om en rettssak om kartellvirksomhet og prissamarbeid ikke er nok. Nå åpner det amerikanske Kredittilsynet, SEC, formell etterforskning av Stolt-Nielsen. Saken gjelder tilbakedatering av opsjoner.

NA24 - din næringslivsavis

Det var den amerikanske finansavisen Wall Street Journal som avslørte at Stolt-Nielsen var ett av mange selskaper i USA som hadde tilbakedatert opsjoner til ansatte og ledelse. Som en følge av det innledet SEC en såkalt uformell undersøkelse av saken.

Tilbakedaterte opsjoner
Nå melder Stolt-Nielsen at SEC har utvidet undersøkelsene til formell etterforskning av rederiets opsjonspraksis. Stolt-Nielsen skriver i en børsmelding at de vil fortsette å samarbeide med tilsynet.

Rederiet skal ha utsted opsjoner i 2004 og 2005, som skal ha blitt tilbakedatert til desember året før, da aksjekursen var lavere.

Rettssak om kartellvirksomhet
Stolt-Nielsen har blitt godt kjent med amerikanske rettssaler det siste året. Selskapet og to av dets sjefer ble tiltalt for ulovlig samarbeid med konkurrenter. Stolt-Nielsen og selskapets ledere ble anklaget for alvorlige konkurranselovbrudd - prissamarbeid, fordeling av kunder og samarbeid om anbud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere