NA24.no

Stolt-Nielsen inn i gass

(Scanpix)
Kjemikalietankrederiet vil inn i gassfrakt.

Rederikonsernet Stolt-Nielsen S.A. tar nå skrittet inn i et nytt shippingsegment. Rederiet vil nå innen i frakten av flytende petroleumsgasser. LPG.

I den forbindelse melder Stolt-Nielsen onsdag at de har innbefraktet det 1999-bygde LPG-skipet Yuhsho for en periode på tre år med opsjoner på forlengelse. Yuhsho er en såkalt VLGC (very Large Gas Carrier) med en lastekapasitet på 78.498 kubikkmeter.

Dermed går Stolt-Nielsen inn i segmentet som i en årrekke har vært dominert av Bergesen-rederiet, som etter oppkjøp ble BW Gas. BW Gas ble forøvrig kjøpt av børs tidligere i år av hovedaksjonær og skipsreder Helmut Sohmens BW Group. Bakgrunnen for dette var de elendige resultatene rederiet hadde opplevde de siste par årene, spesielt innen VLGC-segmentet.

- Stolt-Nielsen Gas Ltd, ble etablert i 2007 for å se på investeringer i LPG-tankskip. Yuhsho er vårt første fremstøtt i VLGC-markedet. Selv om nåværende inntjening er nær historiske lavnivåer, tror vi at langsiktig underliggende tilbuds- og etterspørselfaktorer forblir attraktive, sier adm. direktør Christian Andersen i Stolt-Nielsen Gas Ltd. i en kommentar.

VLGC’en er innbefraktet fra det japanske rederiet Yuyo Steamship Co. Ltd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere