*Nettavisen* Økonomi.

Stolt risikerer bøter

Rederiet Stolt-Nielsen tapte en anke i kartellsaken i USA, og kan bli tiltalt av amerikanske myndigheter.

22.06.06 07:21

Ankedomstolen US Third Circuit Court of Appeals har avvist kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsens anke for å få en ny høring i forbindelse med kartellsaken anlagt av det amerikanske justisdepartementet, ifølge TradeWinds.

Åpner for tiltale
Anken var fremsatt i et forsøk på å få gjeninnført amnestiet rederiet fikk av det amerikanske justisdepartementet i forbindelse med at Stolt og fire andre rederier, deriblant Odfjell, ble tatt for kartellvirksomhet og ulovlig prissamarbeid.

Dermed er veien nå klar for justisdepartementet til å fremsette tiltaler i saken mot Stolt-Nielsen, dersom ikke Stolt når frem med anken til amerikanske høyesterett. Amerikanske påtalemyndigheter har foreløpig ventet med sine tiltaler som følge av Stolts ankeforsøk, men kan starte påtaleprosessen uavhengig av at eventuelle nye anker foreligger.

Risikerer bøter
Ifølge TradeWinds risikerer Stolt-Nielsen bøter på over 100 millioner dollar dersom justisdepartementet vinner frem. Stolt har allerede innrømmet å ha drevet ulovlig prissamarbeid med Odfjell og JO Tankers frem til mars 2002.

Det amerikanske justisdepartementet trakk tilbake sitt amnesti da de mente å kunne bevise at Stolt fortsatte den ulovlige virksomheten også videre utover i 2002.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.