NA24.no

Stolt trygt i havn

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Leverer mer solid enn forventningene.

Rederiet Stolt-Nielsen har lagt frem sitt resultat etter andre kvartal torsdag ettermiddag. Kvartalet ble avsluttet 31 mai.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Sammenlignet med første kvartal har selskapets drift vist en solid bedring. Tank, terminal og tankcontainervirksomheten viste forbedringer, men fortsatt blir resultatet presset av resesjonen. Også oppdrettsvirksomheten viste bedring fra første kvartal.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Mens Stolt-Nielsens andre kvartalsresultater ble nærmere doblet sammenlignet med foregående kvartal, forblir vi bekymret for de økonomiske utsiktene og potensiell innvirkning. Vi har sett betydelige fall i volumet av frakt som reflekterer oppbremsingen i den globale økonomiske aktiviteten, kommenterer konsernsjef Niels. G. Stolt-Nielsen.

Sterke tall
Nettoresultatet havnet på 27,7 millioner dollar som er en svekkelse fra 40,8 millioner dollar i samme periode året før, men en bedring fra 14,4 millioner i første kvartal.

Driftsinntektene falt til 393,3 millioner dollar fra 504,5 millioner dollar, og ga et driftsresultat på 35,1 millioner dollar. I samme periode året før havnet driftsresultatet på 52,2 millioner dollar. I første kvartal havnet driftsinntektene på 392,3 millioner dollar og driftsresultatet på 20,5 millioner kroner.

Analytikerne hadde forventet at Stolt-Nielsen ville legge frem driftsinntekter på 406 millioner dollar. Nettoresultatet var ventet å bli på 11 millioner dollar og driftsresultatet 21 millioner dollar. Det viser estimater fra SME Direkt.

Fortsatt press
Stolt-Nielsen avblåser imidlertid ikke krisen tross en klar forbredring i andre kvartal.

- Forbedringene i andre kvartal ble drevet av kortvarige lagerkorreksjoner som etterfulgte den dramatiske av nedgangen i lagernivåene vi så i første kvartal. Vi forventer at volumene og ratene forblir under press frem til en vedvarende økonomisk bedring bygges opp, sier Stolt-Nielsen i en kommentar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere