NA24.no

Foto: Poppe, Cornelius (NTB scanpix)

Stoltenberg: - Høyre er besatt av skattelettelser

Sist oppdatert:

Statsminister Erna Solbergs forgjenger, Jens Stoltenberg, mener den nye regjeringen er så besatt av skattelettelser at det rammer konkurranseutsatte bedrifter. Det skriver Bergens Tidende ifølge NTB.

- Regjeringen er så besatt av skattelettelser at de glemmer hvor mye annet konkurranseutsatt industri er avhengig av, sier Aps partileder Jens Stoltenberg til Bergens Tidende.

Stoltenberg er oppgitt over at Solberg-regjeringen foreslår å halvere kompensasjonsordningen for CO2-avgift. Formålet med ordningen er å gi norsk industri kompensasjon for økte kraftpriser som følge av EUs klimakvotesystem, som ble etablert i 2005.

Stoltenberg angriper også regjeringen for at den øker oljepengebruken og kutter i permitteringsordningene for industrien. Alt dette gjør situasjonen vanskelig for konkurranseutsatt industri, mener han.

- Regjeringen øker oljepengebruken, noe de selv erkjenner øker risikoen for at renten kan stige. Det rammer industrien og konkurranseutsatte bedrifter. De kutter i permitteringsordningene for industrien og dobler arbeidsgiverperioden. Det er de konkurranseutsatte bedriftene som permitterer, og som må ta en mye større del av kostnadene, sier Stoltenberg.

Ap-lederen mener bedriftene vil miste både viktig kompetanse og kunnskapsmiljøer, dersom de velger å si opp arbeidstakere istedenfor å permittere dem. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere