Gå til sidens hovedinnhold

Stoltenberg leide helikopter for 140.000 kroner - dro på Øygard-besøk

Kun få måneder før Vågå-ordfører Rune Øygard ble siktet for seksuelle overgrep, fikk han helikopterbesøk av statsministeren.

(Nettavisen): Ifølge Nina Braathen Hjortdal, bistandsadvokat for jenta som har anmeldt Vågå-ordføreren for seksuelle overgrep, fant noen av overgrepene sted i denne perioden.

18. mai 2011 fløy Statsminister Jens Stoltenberg i privatleid helikopter fra Trysil til Vågå.

En oversikt over statsministerens bruk av innleid fly og helikopter viser at reiseutgiftene under denne turen var på totalt 143.607 kroner.

TIPS TIL SAKEN? Kontakt Henrik.Arneberg@Nettavisen.no

Ifølge det offentlige programmet til Statsministerens kontor var et av hovedformålene med turen å åpne en barnekole i bygda der overgrepsdømte Rune Øygard var ordfører.

Etter å ha åpnet barneskolen i Vågå skal Stolteberg, ifølge programmet, ha møtt daværende ordfører Rune Øygard, samt andre ordførere fra Nord-Gudbrandsdalen for å diskutere lokalsamfunnsutvikling.

Rune Øygard er dømt for overgrep mot en mindreårig jente i perioden fra september 2009 til 1. september 2011, både i forbindelse med en rekke jobbreiser og i ordførerens bolig og hytter.

Les også: Eide og Støre fløy privatfly for over fire millioner i 2012

Bekrefter Øygard-møte
Etter Vågå-besøket dro Stoltenberg videre til Årdal.

Ifølge Sognavis besøkte statsministeren Årdal videregående skole. Her pratet han med elever og fikk med seg en t-skjorte med påskriften: «E harao paing», et dialektuttrykk, og betyr: «Jeg har da pengar».

Statssekretær Hans Kristian Amundsen (Ap) ved Statministerens kontor var med på turen i 2011. Han har følgende kommentar til Nettavisen:

- I Vågå stod statsministeren for den offisielle åpningen av nye Vågåmo skole, og deretter hadde han et møte med næringsliv og ordførere fra Nord-Gudbrandsdalen for å diskutere lokalsamfunnsutvikling, skriver Amundsen i en e-post til Nettavisen.

- Møtte han Rune Øygard på denne turen?

- I forbindelse med reisen til Trysil og Vågå møtte han ordførere, rådmenn og bedrifter fra kommunene i Nord-Gudbrandsdalen: Vågå, Lesja, Dovre, Sel, Lom og Skjåk.

I overgrepsperioden
- Det er i perioden det ble begått overgrep mot min klient, sier Hjortdal til Nettavisen.

Ifølge bistandsadvokaten har jenta truffet Jens Stoltenberg to ganger:

- Hun har fortalt at hun har truffet Stoltenberg to ganger, under en museumsåpning, og på kveldsmat hos statsministeren, sier hun.

Jenta som anmelte Rune Øygard for overgrepene gikk på skole i Skjåk.

Totalt har statsminister Jens Stoltenberg benyttet privatfly for 35, 4 millioner i perioden 2005 - 2013 (Januar og februar).

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden