*Nettavisen* Økonomi.

Stoltenberg ringte pakistansk kollega

Statsminister Jens Stoltenberg ringte tirsdag den pakistanske statsministeren for å diskutere angrepene på Telenor i Pakistan.

15.02.06 17:38

Stoltenberg ringte Pakistans statsminister Shaukat Aziz tirsdag.

- Stoltenberg ringte sin kollega i Pakistan tirsdag for å ta opp situasjonen med Telenor, som har blitt angrepet i landet på grunn av karikatur-striden. Han fikk veldig klare bekreftelser på at Pakistan vil sørge for at Telenors interesser i Paksitan blir sikret, og at pakistanske myndigheter tar situasjonen svært alvorlig, sier politisk rådgiver for Jens Stoltenberg, Mina Gerhardsen, til TV 2 Nettavisen.

- Unnskyldning
Nyhetbyrået AP siterer onsdag den pakistanske informasjonsministeren Sheikh Rashid Ahmed på at statsministeren har «bedt om unnskyldning for tegningene»

- De har bedt om unnskyldning, sier Ahmed, ifølge AP.

- De har sagt at de åpent har bedt om unnskyldning, og alle de muslimske landene har akseptert unnskyldningen, la han til.

Stoltenbergs politiske rådgiver bekrefter at karikaturtegningene ble diskutert, men avviser at Jens Stoltenberg ba om unnskyldning for at tegningene ble trykket i Norge.

Karikaturer
- Karikaturtegningene ble et tema, og Stoltenberg sa det han har sagt hele tiden: han er lei seg for at folk blir såret, men at han ikke kan beklage trykkingen, fordi vi har ytringsfrihet i Norge. Meldingen fra AP kan nok komme av at noen nyanser har forsvunnet i nyhetsbyråets oversettelse, sier Gerhardsen til TV 2 Nettavisen.


- Vi opplevde samtalen som svært god og konstruktiv, og at den pakistanske statsministeren Aziz tok klar avstand fra voldsbruken den siste tiden.

Det lykkes ikke TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med den pakistanske informasjonsministeren onsdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.