NA24.no

Stoltenbergs Odfjell-svar til Stortinget

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Statsminister Jens Stoltenberg benekter at noen i regjeringen bidro til å presse Johan Fr. Odfjell til å trekke seg som styrelederkandidat i Statoil.

Onsdag 31. mai trakk Johan Fr. Odfjell sitt kandidatur til styreledervervet i Statoil. 31.mai sendte Stortingets kontroll-og konstitusjonskomité et brev der de ba statsminister Jens Stoltenberg redegjøre for regjeringens håndtering av Odfjell-saken.

Statsminister Jens Stoltenberg svarer komiteen i et brev NA24 har fått tilgang til.

NA24 - din nye næringslivsavis på nett.

Her benekter han at regjeringsmedlemmer eller statens representant i valgkomiteen har bidratt til å presse Odfjell til å trekke seg.

- Tirsdag 30. mai ble det avholdt samtaler mellom Odfjell, lederen av valgkomiteen og statsråden. Som et resultat av disse samtalene trakk Odfjell sitt kandidatur som styreleder i Statoil. Dette ble gjort av hensyn til Statoil for å skape nødvendig ro rundt selskapet, skriver Stoltenberg.

- Valla ikke utslagsgivende
Komiteen spør også om Odfjells kandidatur ble drøftet under et møte i samordningskomiteen, og om LO-leder Gerd Liv Valla ga uttrykk for at hun ikke ønsket Odfjell som styreleder i Statoil.

- LOs leder har gitt uttrykk for sine synspunkter på valg av styreleder i pressen, og også direkte overfor meg. Dette har ikke vært utslagsgivende for Regjeringens håndteringen av saken, skriver Stoltenberg.

- Ingen nye opplysninger
Stoltenberg påpeker at olje-og energiminister Odd Roger Enoksen 23.mars i år bekreftet overfor Johan Fr. Odfjell at regjeringen støttet hans kandidatur til styreledervervet Statoil. Kontroll-og konstitusjonskomiteen spør i sitt brev om det har fremkommet andre opplysninger om Odfjell etter at valgkomiteens innstilling ble kjent.

Stoltenberg benekter at det har fremkommet nye opplysninger om Odfjell.

- Odfjell har uoppfordret lagt frem for valgkomiteen forhold som kunne hefte ved hans person, skriver statsministeren i brevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere