*Nettavisen* Økonomi.

Stopper én mill. svindelforsøk

Foto: Illustrasjon: Scanpix/EPA PHOTO/PA/DAVID CHESKIN

Hver uke stopper phishing-filteret i Internet Explorer 7 over en million svindelforsøk.

08.02.07 13:01

Phishing-filteret Microsoft innførte med Internet Explorer 7 ser så langt ut til å være en gedigen suksess. Ifølge Betanews blokkerer filteret mer enn én million forsøk hver uke på å komme inn på svindelsider.

Svindelforsøk gjennom phishing er nå en av de største truslene på nettet. Det handler mer om å lure nettbrukere til å gi fra seg informasjon gjennom å lage svært troverdige nettsteder, fremfor å stjele informasjon ved hjelp av spionvare.

10.000 nye sider hver uke
Listen over svindelsider utvides også stadig. Det legges til over 10.000 nye svindelsider på blokkeringslisten hver uke. Hvor mange sider som blokkeres totalt er ikke kjent, men phishing-nettsteder har en tendens til å bare leve i noen få dager før de forsvinner.

Microsoft har nå utvidet utvalget av selskaper som leverer inn rapporter om phishing-nettsteder. Australian Computer Emergency Response Team (AusCERT), BrandProtect, Netcraft og MySpace.com er nå lagt til listen over samarbeidspartnere, i tillegg til Cyveillance, Digital Resolve, Internet Identity, Mark Monitor og RSA som har levert informasjon til filteret så langt.

- Effektivt filter
Ifølge en uavhengig undersøkelse gjennomført ved Carnegie-Mellon Universitetet var phishing-filteret det mest effektive filteret av alle de hadde testet.

- Det var det eneste som konsekvent stoppet mer enn 60 prosent av phishing sidene og samtidig hadde den lavest mulige andelen med falske positiver, skriver Internet Explorer-utvikler Jeremy Dallan i sin blogg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.