NA24.no

Stopper Røkkes rekedrøm

Sist oppdatert:
En av Norges rikeste menn drømmer om å bli rekefisker i Oslofjorden. Problemet er bare at han tjener for mye.

Omstrukturering og oppkjøp av skipsverft og fraternisering med tyske kanslere er tydeligvis ikke nok for Kjell Inge Røkke. Nå har fiskeren i ham våknet til live igjen.

Ifølge Fiskaren vil han tråle reker i Oslofjorden hver onsdag, og selge fangsten fra kai hver torsdag. Sammen med gutta i Indre Oslofjord Fiskerlag. På Rådhusbrygge 4. En 49 fot lang reketråler i tre er under bygging i Mandal.

Men drømmen kan bli lagt i grus, eller havne i trålen om du vil, lenge før Røkkes tråler er ferdigbygd. For regelverket kan sette en stopper for Røkke.

Fiskaren skriver at om Røkke ønsker å tråle etter reker i Oslofjorden, må han kjøpe seg en rekerettighet i Oslofjorden først. Personinntekten av fisket må være minst 60.000 kroner, i tillegg kommer båtens inntekt, som ifølge Fiskaren regnes til 40 prosent av totalen. Dessuten må vedkommende fiske minst 20 uker i året. En dag i uken holder neppe.

Det største problemet for Røkke er derimot at det er et forbud mot å tjene mer enn 3G (rundt 180.000 kroner) i en annen næring. Det gjelder uansett om det er kapitalinntekt eller lønn.

– Dessuten må to tredjedeler av den samlede inntekten din komme fra fisket, om du skal stå på blad B.

Samtidig stopper ikke utfordringene for Røkke der, skriver Fiskaren. Om fangsten skal selges ved kai i Oslo, som fiskeren fra Molde ønsker, stiller salgslaget visse krav for å gi tillatelse. Ett hovedkrav er at man må ha en inntekt på på minst 100.000 kroner fra fisket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere