Gå til sidens hovedinnhold

Stopper Saab-annonser

General Motors Norge kutter annonseringen av Saab.

Den amerikanske bilgiganten General Motors ga tidligere i uken opp det svenske datterselskapet Saab. Nå stoppes også annonseringen for bilmerket.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Vi vil midlertidig stoppe annonseringen, sier administrerende direktør Petter Smebye i General Motors Norge til NA24 Propaganda.

Stopper Sverige
Avgjørelsen ble tatt fredag, og det er usikkert når bilmerket vil kjøpe annonser igjen. Allerede bestilt materiale vil gå som normalt og ikke bli avbestilt, beroliger Smebye.

Han tror ikke norske bilkjøpere vil merke så mye til den midlertidige annonsestoppen.

- Forhandlerne våre kommer fortsatt til å kjøre kampanjer og tilbud i lokalmediene, med støtte fra oss, sier han.

Torsdag ble også annonseringen stoppet i Sverige.

Opel og Chevrolet er også eid av General Motors, men annonseringen for disse merkene blir ikke påvirket av Saab-stansen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Tre måneder
Fredag ettermiddag godkjente Tingretten i Vänersborg Saabs ønske om gjeldsforhandlinger. Dermed gis selskapet beskyttelse mot sine kreditorer.

Målet er å skape et helt selvstendig Saab, fullstendig løsrevet fra eieren General Motors.

Omorganiseringen av Saab skjer i løpet av en tremånedersperiode og det blir nødvendig med kapitaltilskudd for å lykkes med prosessen.

Som et ledd i prosessen kommer Saab innen tre uker til å legge fram sin rekonstruksjonsplan der design, utvikling og produksjon av Saabs biler samles i Sverige.

Produserer som normalt
Under rekonstruksjonen kommer Saab til å opprettholde normal drift.

En slik rekonstruksjon innebærer at et selskap får en viss tid på å rekonstruere sin virksomhet og økonomi. Dette må følge visse steg som er skissert i lovverket, og må ledes av en rekonstruktør som er oppnevnt av tingretten. En slik rekonstruksjon innebærer også at kreditorene skriver ned deler av sin gjeld til selskapet.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken