NA24.no

Stoppet opsjonsfest

Sist oppdatert:
Folketrygdfondet ledet aksjonæropprør og fikk stoppet opsjonsfest til 440 millioner i Acergy.

Styret i undervannsentreprenørselskapet Acergy ville gi toppledelsen i selskapet et opsjonsprogram til 440 millioner kroner. Forslaget ble stoppet på en ekstraordinær generalforsamling i Luxembourg i forrige uke.

NA24 – din næringslivsavis

- Vi synes dette hadde et meget urimelig omfang. Forslaget representerte et altfor stort omfang og en mulighet for en urimelig høy overføring av verdier fra aksjonærene til ledelsen, sier Nils Bastiansen, direktør i Folketrygdfondet til DN.

Opsjonsprogrammet skulle gi toppledelsen 11,5 millioner aksjer i selskapet, tilsvarende 5,9 prosent av aksjekapitalen. Disse aksjene skulle ledelsen få gratis.

Senest i mai ble styrets forrige forsøk på å gi ledelsen opsjonsprogram nedstemt, og i forkant av forrige ukes generalforsamling sendte administrerende direktør Olaug Svarva i Folketrygdfondet et to sider langt protestbrev mot det nye forslaget. Direktør Øyvind Mikaelsen i Acergy vil ikke uttale seg om saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere