NA24.no

Stoppet vulgært Telenor-tilbud

(Photos.com)
Sist oppdatert:
Myndighetene i Bangladesh vil forby gratissamtaler om natten for å hindre «vulgære» samtaler mellom unge.

Det blir stadig mer vanlig med gratissamtaler. I Norge har vi særlig sett dette gjennom tjenester som Skype, og ikke minst ip-telefoni der en kan ringe så mye en vil ved å betale en fast avgift.

Telenor-eiet selskap
To teleselskaper i Bangladesh, inkludert GrameenPhone som eies av Telenor, har nå lansert et nytt tilbud der kundene kan gjennomføre gratissamtaler med vanlig telefon mellom midnatt og klokken 6 på morgenen for å gjøre fasttelefoner mer attraktivt mot den stadig økende populæriteten til mobiltelefoner. Dette har derimot ikke blitt tatt like godt imot av alle, skriver Reuters.

Bangladesh er et svært konservativt land, og blant annet er dating noe en oppfordres til å holde seg unna.

Fremmer småpart
Landets teletilsyn, Telecommunications Regulatory Commission (BTRC), har bedt selskapene om å slutte å tilby denne typen tjenester fordi det forderver ungdommen, får dem til å snakke vulgært og droppe skolearbeid, samt fremmer småprat mellom kjærester, skriver Reuters.

- Kommisjonen har tatt avgjørelsen etter en lang rekke klager fra foreldre som er imot disse nattlige gratis mulighetene, skrev tilsynet i en uttalelse.

- Sjokkerende
Avgjørelsen faller ikke i god jord hos de unge.

- Denne avgjørelsen er sjokkerende og overraskende. Foreldre burde være i stand til å oppdra sine barn skikkelig og lære dem om verdier før de går til telekom-regulatorer for å forme deres liv, sier student Kaushikk Ahmed til Reuters.

Heller ikke teleselskapene er særlig begeistret.

- Vi er overrasket over å få et slikt brev fra BTRC fordi kundene tjener på den økte konkurransen, sier Syed Yamin Bakht, markedssjef i GrameenPhone.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere