NA24.no

Stor aksjeinteresse i Kina

(Scanpix)
Det asiatiske markedet fikk et løft torsdag etter at oljeprisen tvinner de asiatiske energiaksjene rundt lillefingeren.

Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital Internasjonal endret seg lite, og lå på 144,9 poeng torsdag. Indeksen er på vei mot en 3,1 prosent økning så langt i år. Et stort utvalg av energiaksjene steg med 1,3 prosent og hjalp børsen med å løfte seg.

NA24 - din næringslivsavis

Nikkei-børsen i Japan, la på seg 0,1 prosent til 17.263, 94 poeng. Børsen i Hongkong, Hang Seng-indeksen, la derimot på seg 1,4 prosent. Stort sett alle de asiatiske markedene steg, bortsett fra markedene til Kina, Malaysia, Fillippinene, Sri Lanka og Pakistan.

Tilstramning i Midtøsten
Onsdag var preget av at oljeprisen steg 1,8 prosent til 64,08 dollar per fat i New York. Dette er det høyeste siden 11 september 2006. Økningen kom som en effekt av at Storbritannias statminister, Tony Blair, la press på at Iran skulle frigi de 15 kidnappede marinesoldatene.

Aksjeinteresserte kinesere
Den viktigste indeksen i Kina steg torsdag til nye høyder. Shanghai Composite-indeksen stengte 0,77 prosent opp til 3.197, 53 poeng. Totalt har indexen steget 19,5 prosent i 2007.

Oppgangen kom som en følge av stor interesse i aksjer i finanssektoren.

I motsetning til oppgangen i finanssektoren, falt mesteparten av aksjene på Shanghai-børsen. Shenzen-børsen fikk samme skjebne, der mer enn 85 prosent av aksjene endte med fall.

Shanghai og Shenzhen 300-indeksen, som representerer de 300 største selskapene i Kina, fikk også en nedgang torsdag. Nedgangen var på 0,51 prosent til 2.783, 3 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere