Stor norsk Facebook-aksjon til støtte for båtflykningene i Middelhavet

Gjennom Flyktninghjelpens nye Facebook-app, kan du lett sende penger via Flyktninghjelpen, som igjen vil bruke pengene til å hjelpe båtflykningen i Middelhavet.

Gjennom Flyktninghjelpens nye Facebook-app, kan du lett sende penger via Flyktninghjelpen, som igjen vil bruke pengene til å hjelpe båtflykningen i Middelhavet. Foto: Scanpix/Flyktningehjelpen

Flykninghjelpen med ny Facebook-app. Privat initativ skal hjelpe båtflyktingene.

07.05.15 14:35

De dramatiske bildene fra Middelhavet av barn som drukner på vei over til Europa, har ført verdens flyktningkrise nærmere Norge. Folk har reagert med et enormt ønske om å bidra.

- Vi vil gi folk en måte å vise at de bryr seg, og samtidig støtte Flyktninghjelpens arbeid. Ved å delta på kampanjen «jeg bryr meg» gjør de begge deler, sier initiativtager Even Aas-Eng, daglig leder i Venture Factory.

- Vi har også laget en Facebook-app, hvor du lett kan sende penger via Flyktninghjelpen, som igjen vil bruke pengene til å hjelpe båtflykningen i Middelhavet, sier Aas-Eng til Nettavisen.

Her finner du aksjonen på Facebook:Vis at du bryr deg

Initiativtaker Even Aas-Eng og generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland håper den nye Facebook-appen vil generere millioner til å hjelpe båtflyktninger i Middelhavet. Pengene vil gå til arbeid i de landene hvor folk flykter fra. Foto: Ole Eikeland

«Jeg bryr meg»
Ideen til prosjektet «Jeg bryr meg» kom etter den store tragedien i Middelhavet 19. april, da en fiskebåt med rundt 800 flyktninger om bord kantret. 28 personer ble reddet, men de øvrige omkom.

- Vi ønsker å teppelegge Facebook med «jeg bryr meg». Dette kommer til å bli en voldsom virkningsfull aksjon. Vi står foran den største flyktningekatastrofen i verden siden den andre verdenskrig, og dette vil generere millioner til dette viktige initiative, sier Even Aas-Eng.

- Foreldrene som bringer med seg barna sine på dårlige båter over Middelhavet, vet at de risikerer livet. De har kommet fram til at det ikke er håp der de er, og de har håp om å skape seg en bedre fremtid ved den desperate flukten, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

Endre Facebook-profilen din
Ved å delta i «Jeg bryr meg»- kampanjen, kan folk endre Facebook- profilen sin og samtidig donere et bidrag til Flyktninghjelpens arbeid i blant annet Jordan og Libanon, hvor svært mange av de syriske flyktningene oppholder seg. Organisasjonen jobber også i Somalia, Mali og Etiopia.

Svært mange av flyktningene som forsøker å ta seg over Middelhavet kommer fra disse krigsherjede landene. Ved å styrke innsatsen i disse landene håper Flyktninghjelpen at færre tar den farlige sjøvegen over Middelhavet.

Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland. Foto: Ole Eikeland

-Pengene vil gå til vårt arbeid i de landene hvor folk flykter fra. Dette er et veldig konkret initiativ, som vi setter stor pris på, sier Egeland.

- Det er en ufattelig tragedie som utspiller seg i Middelhavet. De desperate seilasene er samtidig et symptom på den enorme flyktningkatastrofen verden står overfor. Da er det godt å se at så mange reagerer med vantro, og vil vise at de bryr seg, sier han.

Selskapet Venture Factory har laget den tekniske løsning for kampanjen. Nå håper de mange vil vise at de bryr seg.

- Vi er et lite oppstartsselskap, med begrensede ressurser. Når vi klarer å ta oss tid til å hjelpe håper vi større norske virksomheter kan gjøre det samme. I tillegg synes vi det er hyggelig å kunne bruke vår kompetanse på noe så viktig som dette, sier Aas-Eng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag