NA24.no

Stor pågang etter ferier

MANGE VIL HIT: Blir det for mange regndager, er nok denne stranden på Gran Canaria et sted i varmere strøk nordmenn vil fylle opp.
MANGE VIL HIT: Blir det for mange regndager, er nok denne stranden på Gran Canaria et sted i varmere strøk nordmenn vil fylle opp. Foto: flickr:jcorrius (Creative Commons)
Tidenes beste julimåned.

Nordmenn valfarter til utlandet når ferien kommer. Star Tour opplever tidenes beste julisalg og har solgt mer enn syv av ti julireiser. I følge en undersøkelse Respons Analyse har gjort for feriearrangøren planlegger to millioner nordmenn å legge ferien utenlands i sommer.

- Juli er vår viktigste salgsmåned, og vi har solgt nærmere tretti prosent flere julireiser enn på samme tid i fjor. Vi kommer til å sette salgsrekord for juli i sommer, sier administrerende direktør Christian Lunde hos Star Tour fornøyd.

I følge Lunde kommer mellom 750 og 800 000 nordmenn til å reise på en pakketur i løpet av sommeren. Den store reisefavoritten er Tyrkia. Star Tour har solgt 30 prosent flere Tyrkia-reiser enn i fjor, og det er Alanya som er mest populært. I sommer øker også euroreisemålene. Åtte av ti turer til Mallorca er allerede bortbestilt, mens nærmere syv av ti reiser til Hellas er solgt.

Sommerens fem på topp
1. Alanya
2. Kreta
3. Kypros
4. Rhodos
5. Mallorca

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere