*Nettavisen* Økonomi.

Stor tro på influensamedisin

Farmasiselskapet Biotec Pharamacon vil nå ta opp igjen arbeidet med influensamedisiner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Scanpix)

Bakgrunnen er det selskapet kaller svært løfterike resultater fra forsøk som nylig er blitt utført ved Nasjonalt folkehelseinstitutt i Oslo.

Målet er nå å utvikle produkter som kan benyttes i behandling av influensa.

Patent
For noen år siden gjennomførte Biotec studier av virkningen av sitt farmasøytiske virkestoff SBG og kosttilskuddet NBG på sykdomsmotstanden hos forsøksmus som ble smittet med influensa-virus.

Forsøkene ble utført ved Nasjonalt folkehelseinstitutt og var ledd i arbeidet med å klarlegge forutsetningen for å lage nesesprayvaksiner mot influensa og andre virussykdommer. Dette arbeidet resulterte i patent på bruken av SBG og NBG i kombinasjon med slimhinnevaksine mot influensa.

Bedre rustet
Når SBG alene påføres slimhinner i nesehulen på dyr, blir immunforsvaret styrket og dyrene signifikant bedre rustet til å stå i mot influensa, viser nye studier gjennomført av Biotec.

- I modellstudier med mus er det allerede vist at SBG gir så god beskyttelse mot influensa, både alene og i kombinasjon med Tamiflu, at stoffet kan vise seg å bli et viktig bidrag i beredskapen mot en mulig influensaepidemi og -pandemi.

Gjennom nye forsøk vil Biotec Pharmacon prøve å optimalisere virkningen av NBG og SBG og skaffe den dokumentasjon som trengs for å vurdere både forebyggende og terapeutisk bruk, alene og i kombinasjon med Tamiflu og influensavaksiner.

- Ytterligere studier vil bli gjennomført før selskapet tar endelig standpunkt til den kommersielle strategien innenfor dette terapiområdet, melder selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.