*Nettavisen* Økonomi.

Storaksjon for risikoreduksjon

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Nærmere 1.000 norsk bedrifter vil få besøk av en rekke tilsyn de nærmeste dagene.

Det skjer i forbindelse med at myndighetene gjennomfører en storaksjon for å sjekke hva norske bedriftsledere gjør for å kartlegge og redusere risiko i egen virksomhet.


NA24 - din næringslivsavis

Storaksjonen starter i dag og vil pågå frem til 24. april, og ifølge Statens forurensningstilsyn vil nærmere 1.000 bedrifter landet over få besøk.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Aldri før har så mange tilsynsmyndigheter gått sammen om en så omfattende innsats for sikkerheten i norske virksomheter. Foruten SFT, så vil representanter for Arbeidstilsynet, Direktoratet for samfunnssikkerhet og Beredskap, Næringslivets Sikkerhetsorganisasjon, Statens strålvern, samt tilsynspersonell fra fylkesmannen, brannvesenet og lokale elektrisitetstilsyn delta.

– Kartlegging av risiko er viktig for å forebygge ulykker og hindre helseskader. Risikovurdering kan gjøres enkelt, og det skal også gjøres i små virksomheter. Enkelt sagt handler det om å se på hva som kan gå galt, og hva du kan gjøre for å hindre at det skjer, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet i en kommentar.

Målet med aksjonen er å øke bevisstheten og kompetansen om risikoforebyggende arbeid og dermed øke sikkerheten.

– Aksjonen viser hvor viktig det er at virksomhetene jobber systematisk med risikoforebyggende tiltak også på miljøområdet. For å prioritere de riktige tiltakene er det er svært viktig at virksomheten har god oversikt over miljørisikoen egen aktivitet kan medføre er, sier SFT-direktør Ellen Hambro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.