Storaksjonær får ikke innsyn i hemmelig verdivurdering

Mentor Mediers styreleder Håkon Jahr var tilfreds med at generalforsamlingen stemte imot et forslag om offentliggjøring av en hemmelighold verdivurdering av Mentor Medier. 

Mentor Mediers styreleder Håkon Jahr var tilfreds med at generalforsamlingen stemte imot et forslag om offentliggjøring av en hemmelighold verdivurdering av Mentor Medier.  Foto: Tommy H.S. Brakstad

Et flertall av aksjeeierne i Mentor Medier ønsker ikke at sensitiv informasjon om selskapet blir avslørt.

På en ekstraordinær generalforsamling i Mentor Medier presenterte styret tirsdag ettermiddag en granskingsrapport knyttet til avtroppende redaktør Helge Simonnes' sluttavtaler med Vårt Land og eierselskapet Mentor Medier.

Nettavisen mener: Vårt Land-sjef sikret seg rett på 27 mill. kroner

Les også: Simonnes har motarbeidet meg som aksjonær

Simonnes har måttet tåle mye kritikk for at han har fått til sammen om lag 15 millioner kroner i sluttpakke fra den kristne og sterkt pressestøttede avisen.

Et sentralt punkt i kritikken har vært aksjesalgsavtalen Simonnes har hatt med Vårt Lands eier.

Den avtroppende redaktøren fikk selge sine aksjer til 43,46 kroner til Mentor Medier i høst, mens prisnivået for selskapets aksjer har ligget på 13,25-13,50 kroner de siste årene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Aksjonærene i Mentor Medier fikk presentert hovedtallene i den hemmeligholdte verdivurderingen av konsertnet, men et forslag om å offentliggjøre hele rapporten ble nedstemt. Foto: Thomas Gulbrandsen


75 prosent stemte mot forslaget

Fastsettelsen av prisen ble gjort på bakgrunn av en hemmeligholdt verdivurdering av Mentor Medier utført av revisjonsfirmaet Kjelstrup & Wiggen Consulting i 2014.Styret i Mentor Medier ønsker ikke å offentliggjøre rapporten ettersom den skal inneholde konfidensiell informasjon som kan skade selskapet.

Hovedaksjonær Jan Erik Mushom, som selv ikke fikk solgt noen av sine aksjer i selskapet til Mentor Medier selv om han tilbød dem for 26 kroner i sommer, har imidlertid krevd at verdivurderingen offentliggjøres.

På dagens generalforsamling ble det stemt over om aksjonærene skulle få innsyn i verdivurderingen. Om lag 75 prosent av de fremmøtte stemte imot forslaget, mens om lag 25 prosent stemt for. Et alternativt forslag - som ikke var oppført på dagsordenen - om at alle ikke-sensitive opplysninger skulle offentliggjøres av styret ble også vraket.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hovedaksjonær Jan Erik Mushom måtte innse at kravet hans om innsyn i den hemmeligholdte verdivurderingen av Mentor Medier ble nedstemt. Foto: Thomas Gulbrandsen/Mediehuset Nettavisen

Styreleder Håkon Jahr fortalte etter møtet at han er glad for forslaget om innsyn ble nedstemt.

- Jeg er tilfreds med at generalforsamlingen ga tillit til styret, og det var viktig for å hindre at sensitiv informasjon og strategiske opplysninger kommer på avveie, sa han til Nettavisen.

Hovedaksjonær Mushom var ingen slagen mann selv om forslaget hans ble nedstemt.

- Vi er fornøyd med at vi fikk redegjørelsen presentert både skriftlig og muntlig. Nå skal jeg gå grundig gjennom rapporten sammen med en advokat. At forslaget om å legge frem verdivurderingen ble nedstemt var som ventet, sa Mushom til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klaus Henrik Wiese-Hansen er ansvarlig advokat for rapporten Steenstrup Stordrange har utarbeidet for Mentor Medier. Foto: Thomas Gulbrandsen

Full støtte av Arne Strand
På generalforsamlingen uttrykte flere aksjonærer seg kritisk til styrets håndteringen av avtalene med Simonnes og de siste ukers medieoppmerksomhet rundt selskapet. Enkelte var opptatt av at oppstyret rundt avtalene hadde skadet Vårt Lands rennommé, mens andre påpekte at styret ikke hadde arbeidet godt nok for å gjøre Mentor Medier-aksjen mer likvid.

Redaktørnestor Arne Strand, som deltok på generalforsamlingen som styreleder i Stiftelsen Dagsavisen, var derimot full av lovord om styret.

- Styret har gjort en god jobb, og det er ikke noe galt med avtalene til Simonnes. Det er ikke grunnlag for flere ekstraordinære generalforsamlinger; etter min mening er dette opp og avgjort med denne rapporten, sa Strand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.