*Nettavisen* Økonomi.

Storaksjonær krever svar

Greske Nireus krever endring i utbyttepoltikken i Marine Farms.

22.05.08 13:53

Den greske storaksjonæren i oppdrettsselskapet Marine Farms, Nireus Aquaculture, krever svar på en rekke spørsmål om styringen av selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

I forkant av selskapets generalforsamling i neste uke har Nireus bedt om at Marine Farms offentliggjør brevet selskapet har sendt til styret.

I brevet tar Nireus for seg blant annet utbyttepolitikken i selskapet.

- Til tross for at Marine Farms har vært børsnotert i Oslo siden oktober 2006, har det ikke betalt utbytte til sine aksjonærer, verken i 2006 eller 2007. Denne utbyttepoltikken har vi blitt informert om at vil fortsette. Vi er sterkt imot dette, skriver styreformann Aristides Belles i Nireus i brevet.

- Burde ikke vært børsnotert
Han mener at dersom Marine Farms ikke har til hensikt å betale utbytte skulle selskapet ikke ha blitt børsnotert i utgangspunktet, og viser til at internasjonal erfaring tilsier at noterte selskaper bidrar med utbytte til sine aksjonærer.

Videre skriver Belles at fraværet av utbyttepolitikk har gjort aksjen til en spekulasjonsaksje når den eneste fordelen kommer fra kjøp og salg av aksjen, uten lang horisont for aksjonærene i selskapet.

Denne politikken bør endres, mener Nireus, og viser til at det er ingen unnskyldning at selskapet mangler penger, når man tar i betraktning av at ledelsen i selskapet har mottatt bonuser på mer enn fire millioner euro siden selskapet ble børsnotert.

Kritiserer lånepolitikk
Nierus skriver tar også til orde for en restrukturering av selskapet til færre enheter.

Til sist kriseres selskapets lånepolitikk. Nireus kritiserer selskapets låneopptak i norske kroner til kjøp i utlandet fordi dette påfører selskapet store valutatap som følge av sterk norsk krone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag