NA24.no

Storavis kom ikke ut

Sist oppdatert:
Rasende journalister har gjenopptatt arbeidet.

Mandag ettermiddag la journalistene i Jyllands-Posten ned arbeidet med øyeblikkelig virkning. Resultatet var at papirutgaven ikke kom ut. Dette er den første tariffstridige avisstreik i Skandinavia på årtier.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tirsdag formiddag satt journalistene i nytt krisemøte. Resultatet var at de midlertidig gjenopptok arbeidet. I mellomtiden har redaksjonsledelsen via nødberedskap sikret et minimum av nyheter på avisas nettsted jp.dk.

Kutter i staben
Arbeidsnedleggelsen var en reaksjon på ledelsens varsling av at 30-40 arbeidsplasser i redaksjonen skal fjernes.

Journalistklubben er uenig i nedskjæringene og mener at den velrennomerte avisa har utsikter til gode overskudd i årene framover. Dessuten krever journalistene bedre tilbud om sluttpakker og andre avviklingsordninger.

Første streik på 136 år
Det er første gang i avisas 136 år lange historie at journalistene går til streik.

- Det handler om en tariffstridig streik blant journalistene. Jeg går som en selvfølge ut i fra at arbeidet blir gjennopptatt umiddelbart, sier sjefredaktør Jørn Mikkelsen i JP til eget nettsted.

Journalistene i Jyllands-Posten har gjenopptatt arbeidet. Redaksjonsklubben forventer å bli innkalt til et møte i dag og at forhandlingene om nedskjæringer blir gjenopptatt, sier Jyllands-Postens hovedtillitsvalgte til MediaWatch. Avisen står foran voldsomme effektiviseringer.

Har du et medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere