*Nettavisen* Økonomi.

Storbank: 10 viktige økonomiske ting å se opp for i 2017

GODT 22017: Anaïs Boussié og de andre analytikerne i Credit Suisse tror at økonomien i 2017 blir bedre enn forventet. Foto: (EPA/Linkedin)

Storbanken Credit Suisse mener 2017 vil by på 10 sentrale økonomiske hendelser.

Den internasjonale storbanken Credit Suisse skriver i sin European Economics Note at økonomien i 2017 vil bli bedre enn ventet.

- Eurosonen vil kunne levere en overraskende økonomisk vekst dette året. Markedets forventning til vekst er for lav, etter vår mening, sier økonom Anaïs Boussié i Credit Suisse til Business Insider.

Les også: Norske toppsjefer er optimister for 2017
Les også: Jens Ulltveit-Moe: Renten vil stige på grunn av Trump
Les også: 30 økonomer tror 2017 blir et bra år for Norge

I rapporten lister banken opp 10 temaer som vil karakterisere 2017.

1. Dette er året da resultatet blir bedre enn forventningene. Credit Suisse tror altså at forventningene til vekst i 2017 er for lave.

2. Privat forbruk vil fortsette å drive den økonomiske veksten, og forbruket vil bedres som følge av økt etterspørsel etter arbeidskraft.

3. Byggebransjen har bidratt til vekst de siste seks kvartalene, og aktiviteten ser ut til å akselerere.

4. Eksport vil understøttes av gunstige globale forhold. Credit Suisse frykter ikke en negativ Donald Trump-effekt, men heller at de globale forholdene for handel vil bli bedre etter flere år med økonomisk nedgang.

5. De grunnleggende finansielle forholdene vil fortsette å forbedre seg. De har blitt bedre de siste årene, og den positive utviklingen endres ikke i 2017.

6. Risikoen for deflasjon har i stor grad forsvunnet. Inflasjonen vil fortsette, og vil påvirkes av økte oljepriser.

7. Den europeiske sentralbanken (ECB) vil være "kjedelig" i 2017. Banken har sagt at QE-programmet, som stimulerer økonomien, vil fortsette til desember 2017. Du trenger ikke å forvente noen uventede handlinger fra de holdet.

8. Finansiell stimuli vil være til stede, men i begrenset omfang.

9. Fransk valgseier til Le Pen, med påfølgende sjokk i den franske økonomien, er ikke å frykte. Selv om Le Pen skulle vinne valget, vil partiet har begrenset innflytelse over økonomien, mener Credit Suisse.

10. Heller ikke i Nederland eller Italia, der høyrepopulistiske partier er i medvind, vil økonomien bli vesentlig påvirket av eventuelle politiske endringer, mener banken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag