NA24.no

Storbank avslører skjulte konti

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Amerikanske myndigheter jakter på skattesnytere med hemmelig konto i Sveits.

Den sveitiske storbanken UBS AG, vil betale 780 millioner dollar og avsløre navnene på flere hemmelige kontoinnehavere.

NA24 - din næringslivsavis

Dette gjør banken for å unngå å bli tiltalt av amerikanske påtalemyndigheter for å ha hjulpet tusenvis av velstående amerikanere med unndra skattepliktig inntekt.

Justisdepartementet I USA har anklaget UBS for medvirkning til skattesvindel ved å hjelpe 17.000 amerikanerne med å skjule kontoer for skattemdyndighetene i USA, IRS.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

USA vil droppe tiltalen innen 18 måneder dersom banken gjør om på praksisen, bidrar til å hjelpe påtalemyndigheten og foretar utbetalinger. Som en overenskomst kommer UBS umiddelbart til å overgi navnene på cirka 250 kunder, ifølge kilder nyhetsbyrået Bloomberg har vært i kontakt med.

Ved å innhente disse navnene vil dermed amerikanske myndigheter stikke hull på sløret av den sveistiske bankens sekretesse. Skattemyndighetene har forsøkt å innhente opplysninger om alle amerikanske kontoinnehavere siden juli i fjor, men arbeidet har møtt stor motstand fra sveitiske myndigheter.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

-Det er helt klart positivt for banken at man har kommet fem til en slags avtale. I en bredere sammenheng tviler vi på at denne sagaen er over. Suksessen med å få innhentet informasjon med støtte fra de sveitsiske myndighetene vil sannsynligvis oppmuntre andre lands skattemyndigheter til å forfølge krav mot Sveits med mer kraft, sier analytiker Dirk Hoffmann-Beckin i Sanford Bernstein til Bloomberg News.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere