*Nettavisen* Økonomi.

Storbank bedre enn ventet

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA (Scanpix)

JP Morgan Chase & Co beroliger markedet med kvartalsrapporten.

16.04.09 15:16

En av USAs største banker leverte onsdag tall for første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

J.P. Morgan Chases nettoresultat endte på 2,14 milliarder dollar. Dette tilsvarer 0,40 dollar pr. aksje. Resultatet fra samme periode året før viste et nettoresultat på 2,37 milliarder dollar og 0,67 dollar per aksje. Resultatnedgangen er på 10 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Bedre enn ventet
Dette er bedre enn analytikerne ventet på forhånd. Ifølge Thomson Reuters lå forventningene på 32 cents per aksje i første kvartal.

Omsetningen i kvartalet endte på 25,03 milliarder dollar, mot 16,89 milliarder dollar i samme periode året før.

Banken har måttet ta tap på 8,6 milliarder dollar knyttet til lån og kreditt. Posisjonene har dermed sørget for at tapet har økt med 94 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Ikke skremt av utfordringene
- Konsernet tjente mer enn 2 milliarder dollar i første kvartal til tross for ekstreme kredittkostnader på 10 milliarder dollar, sier konsernsjef Jamie Dimon i en melding fra selskapet.

Videre sier Dimon om utsiktene for resten av året:

- Det er rimelig å forvente en ytterligere økning av kredittinstitusjoners reserver dersom de økonomiske forholdene forverres. Likevel er vi sikre på at selv et svært negativ økonomisk scenario ikke vil ødelegge vår styrke og stabilitet. Vi er fortsatt godt posisjonert til å dra fordeler når økonomien bedres og til å bygge et sterkere selskap for fremtiden.

Mandag kveld presenterte Goldman Sachs sine resultater, og de leverte et overskudd som lå dobbelt så høyt som markedsforventninger. Den tidligere investeringsbanken som høsten 2008 ble tvunget til å konvertere til en kommersiell bank vil også betale tilbake støtte og lån fra de amerikanske myndighetene. Det gjør Goldman Sachs ved å hente inn 5 milliarder dollar i ny egenkapital. Formålet er å kvitte seg med begrensninger og forpliktelser knyttet til krisehjelpen fra TARP-pakken til den avgåtte presidenten George W, Bush.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag