NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Storbank kan kutte 30.000 stillinger

Sist oppdatert:
Antall oppsigelser kan bli tre ganger mer enn ventet.

Bank of America kan komme til å kutte så mye som 30.000 stillinger i forbindelse med oppkjøpet av Merrill Lynch. Det er tre ganger mer enn tidligere beregninger, melder CNBC.

NA24 - din næringslivsavis

Inntil i går har kilder nyhetskanalen snakket med beregnet at 10.000 personer måtte gå fra bankkonsernene. Men Bank of Americas toppsjef Kenneth Lewis vil i de neste årene spare inn 7 milliarder dollar i forbindelse med kombinasjonen av de to selskapene, så reduksjonen i antall stillinger kan fort komme opp i 30.000, ifølge kildene.

Noen av jobbkuttene kan komme ved salg av noen forretningsenheter, men de kraftigste kuttene kommer sannsynligvis innen investeringsbankvirksomheten, som har opplevd tørke gjennom kredittkrisen.

TIlsammen har de to selskapene 260.000 ansatte, og 50.000 av disse jobber i investeringsbankvirkomhetene. Størstedelen av oppsigelsene er ventet å komme fra Merrills del av virksomheten.

Bank of America er USAs største boliglånsbank og en av de største utstederne av kredittkort. Hittil i år har banken hentet inn 22 milliarder dollar i kapital, og vil også få 25 milliarder fra den føderale redningspakken på 700 milliarder dollar. I høst overtok banken Merrill Lynchm, og tidligere i år overtok selskapet Coutrywide, som var USAs største utlåner til bolig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere