*Nettavisen* Økonomi.

Storbank kutter renten

Nå følger bankene etter Norges Bank. Får du billigere rente?

29.10.08 16:44

Nordea ble første bank som setter ned renten etter at Norges Bank i dag satte ned renten med 0,5 prosentpoeng.

NA24 - din næringslivsavis

Nordea justerer nå renten på boliglån ned 0,50 prosentpoeng og 0,50 prosentpoeng for innskudd på sparekonti. Bakgrunnen for rentereduksjonen er utviklingen i og forventningene til pengemarkedsrentene.

- Utviklingen i pengemarkedsrentene er gledelig. Nordea har på tross av urolighetene i markedet fortsatt å gi nye boliglån og refinansiering. Det er viktig for oss å kunne være tilstede for kundene i urolige tider. Ved å være raske med å følge opp signalene i pengemarkedet ønsker vi å bidra til at boliglånskundenes rentekostnader går ned og at terskelen for å kunne komme inn på boligmarkedet blir noe lavere, sier konserndirektør og leder for bankvirksomheten i Norge, Anne Stärk-Johansen.

Etter endringen er nominell rente 6,70 prosent på et boliglån på to millioner kroner til Fordel Pluss-kunder innenfor 80 prosent av verdigrunnlaget. Fordel Pluss-kunder vil få 6,50 prosent rente på innskudd fra kr 500.000 på Kapitalkonto.

Renteendringen skjer med virkning fra 3. november for nye lån, og fra 10. desember for innskudd og lån til eksisterende personkunder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.