NA24.no

Storbank kutter renten

(Politiet)
Sist oppdatert:
Nok en storbank kliner til.

Etter at DNB kuttet boliglånsrenten i løpet av helgen lå det i kortene at flere ville følge etter. Mandag ettermiddag melder Nordea at også de kutter renten.

- Nordea setter ned rentene på boliglån med inntil 0,20 prosentpoeng. Bakgrunnen for renteendringen er konkurransesituasjonen i det norske markedet. Etter endringen er nominell rente 3,40 prosent for Boliglån Ung og 3,50 prosent på et boliglån på to millioner kroner til Fordel Pluss-kunder innenfor 75 prosent av verdigrunnlaget, skriver Nordea i en pressemelding.

Norske banker hadde i utgangspunktet ingen planer om å kutte renten til tross for Norges Banks overraskende kutt i styringsrenten onsdag i forrige uke. Årsaken er at bankenes innlånskostnader har holdt seg på et høyt nivå uavhengig av styringsrenten til sentralbanken.

I etterkant av kuttet i styringsrenten onsdag har imidlertid pengemarkedsrenten sunket. DNB og Nordea lar nå fordelen gå videre til kundene.

- Prisen på penger har gått ned. Derfor setter vi ned renten på boliglån for unge med 0,25 prosentpoeng og vanlige lån settes ned med 0,2 prosentpoeng, meldte DNB til sine kunder lørdag.

Fokus Bank bank meldte om renteøkning allerede før Norges Banks rentemøte onsdag. Nå snur de.

- Nå når pengemarkedsrenta har stabilisert seg på et lavere nivå som følge av kuttet i styringsrenta og konkurransebildet i markedet har blitt endret, trekker Fokus Bank tilbake den varslede rentehevingen, meldte banken fredag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere