NA24.no

Storbank må hente 15 mrd

(Scanpix)
Sist oppdatert:
SEB i kriseemisjon - kutter også utbyttet.

SEB la i dag frem et overskudd for fjerde kvartal på 3,5 milliarder svenske kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Overskuddet hindrer imidlertid ikke banken i å måtte gjennomføre en emisjon på 15 milliarder svenske kroner. I tillegg varsler banken at det ikke vil bli utbetalt utbytte for 2008. Med dette styrker banken kapitalbasen med 19,5 milliarder svenske kroner.

- I det nye finansielle landskapet vil det bli enda viktigere å være en sterk finansiell partner. Markedsstandarden for hva som er tilstrekkelig har endret seg kraftig, ikke minst for å møte den dårligere økonomiske hverdagen, skriver SEB-sjef Annika Falkengren i kvartalsrapporten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

For hele året 2008 endte overskuddet til SEB på 10 milliarder svenske kroner. Dette er 3,6 millarder dårligere enn året før. Hovedgrunnen til dette finner vi i kredittapene til banken. Disse økte fra 1 milliard i 2007 til nær 3,3 milliarder i 2008.

SEB er blant annet inne i de baltiske landene, hvor økonomien virkelig har stoppet opp. Det gjenspeiles også i tapsnivåene i disse landene, som var på 1,28 prosent i fjor.

Børsen liker, tross emisjonen, tallene fra konsernsjef Falkengren, og markedet sender aksjen opp 4,7 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere