NA24.no

Storbank på billigsalg

Den største spanske banken trenger penger og tilbyr nye aksjer med stor rabatt.

Banco Santander, den største banken i Spania, offentliggjorde mandag at den skal hente omtrent 60 milliarder kroner i en emisjon.

NA24 - din næringslivsavis

Dette skjer kun to uker etter at banken la frem regnskapet for tredje kvartal - og samtidig benyttet anledningen til å forsikre markedet om at banken ikke trengte å hente friske penger.

Rabatt på aksjene
Ifølge nyhetsbyrået Dow Jones har banken måttet gi en solid rabatt på de 1,6 milliarder aksjene som skal ut på markedet. Prisen på disse blir 4,5 euro, noe som er 46 prosent lavere enn sluttkursen fredag. Som et resultat av rabatten faller aksjekursen 3,8 prosent mandag - ned til drøyt 8 euro.

Ifølge Dow Jones Newswire er det bølgen av bankemisjoner i Europa den siste tiden som har satt press på Santander til å forbedre kapitaldekningen sin.

Vanskelige markedsforhold
Jose Antonio Alvarez. finansdirektøren i Santander, uttalte på en telefonkonferanse at de vanskelige markedsforholdene har fått banken til å utsette en rekke planlagte salg av eiendeler som ville ha styrket kapitalen.

Alvarez uttalte også at emisjonen ikke var knyttet til ytterligere kjøp eller skjulte tap. I løpet av høsten har Santander vært aktive kjøpere av kriserammede banker, og har blant annet kjøpt to britiske banker som ble rammet av krisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere