NA24.no

(Scanpix)

Storbank skuffer

Sist oppdatert:
Lavere inntekter gir svakere resultater for amerikansk storbank.

Fallende resultat medfører at Bank of New York Mellon må gjøre kutt i utbyttene, skriver Reuters.

Det er svikt i inntekter i form av gebyrer har gitt en halvering i resultatet til 322 dollar per aksje. Fordelt per aksje ble resultatet på 28 cents per aksje og det er en svekkelse fra 65 cents per aksje i tilsvarende periode året før.

En medvirkende årsak til resultatfallet er at banken tok nedskrivninger på 21 cents per aksje av goodwill og investeringer, i tillegg er resultatet belastet med 4 cents per aksje i fusjonskostnader.

Inntektsgrunnlaget er blitt svekket og omsetningen falt med 22 prosent til 2,93 milliarder dollar.

Analytikerne ventet ifølge Reuters at resultatet vil havne på 63 cents per aksje fra en omsetning på 3,67 milliarder dollar. Det er uklart forventningene inkluderte nedskrivningene og fusjonskostnadene.

For å styrke kapitalsiden kommer Bank of New York Mellon til å kutte utbyttet for første kvartal til 9 cents fra 24 cents. Banken beskriver markedsforholdene som vanskelige, og avgjørelsen om å kutte i utbyttet var ikke lett. Bakgrunnen for valger er at de ønsker å betale tilbake 3 milliarder dollar som banken har fått i støtte fra myndighetene.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere