Storbank tapte 56 mrd. - kutter 9.000 jobber

Storbanken Deutsche Bank taper milliarder i tredje kvartal og varsler at mange tusen ansatte må gå.

Storbanken Deutsche Bank taper milliarder i tredje kvartal og varsler at mange tusen ansatte må gå. Foto: Michael Probst (AP)

Tysk storbank tar rekordtap.

Storbanken Deutsche Bank taper flere titalls milliarder i tredje kvartal og varsler at mange tusen ansatte må gå.

For kvartalet fikk banken et netto tap på seks milliarder euro, tilsvarende rundt 56 milliarder kroner, etter store nedskrivninger.

- I tredje kvartal 2015 rapporterte vi et rekordtap – et høyst skuffende resultat som i stor grad var drevet av ting vi allerede hadde varslet i oktober, sier bankens toppsjef John Cryan i en kommentar.

Blant annet tar banken en nedskrivning på goodwill og andre eiendeler på 5,8 milliarder euro, mens den tar juridiske avsetninger på 1,2 milliarder euro.

Den tyske storbanken er i ferd med å gjennomføre en omfattende restrukturering og har varslet utbyttefrys i år og neste år.

Også antall ansatte skal reduseres betydelig.

Ifølge Bloomberg vil banken kutte rundt 9.000 jobber, tilsvarende rundt 10 prosent av arbeidsstyrken ved utgangen av året. Medregnet planlagte salg av deler av virksomheten, vil arbeidsstyrken krympes med 26.0000 personer innen utgangen av 2018.

John Cryan tok over sjefsstolen i Deutsche Bank i juli, og er under press for å kutte kostnader, skriver nyhetsbyrået. De store tapene kommer i kjølvannet av strengere kapitalkrav og avsetninger til håndtering av juridiske kostnader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag