*Nettavisen* Økonomi.

Storbankene nekter å gi rente-svar

UNDER RENTEPRESS: Konsernsjef Rune Bjerke i DnB droppet å sette ned renta etter at Norges Bank senket styringsrenta i desember. Nå gjør DnB nye vurderinger etter at Danske Bank ga lånekundene en nyttårsgave. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Både Nordea og DnB sier at de nå vurderer å sette ned renta, men vil ikke si at de faktisk kommer til å gjøre det.

02.01.15 11:54

- Vi vurderer dette forløpende. Vi skal være konkurransedyktige over tid, sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DnB til Nettavisen.

Fredag satte Danske Bank ned utlånsrentena med 0,3 prosent for alle kundene sine. Danske Bank var den første storbanken som fulgte opp Norges Banks kutt i styringsrenta i midten av desember.

Spørsmål om når og ikke om
Fredag skrev Nettavisens ansvarlige redaktør Gunnar Stavrum at de store bankene nå må følge etter og kutte utlånsrenta for sine lånekunder.

«Det eneste spørsmålet er om de andre storbankene, med DNB og Nordea i spissen, følger etter allerede i dag - eller om de må vente til over helgen» skriver Stavrum.

Les bloggen her: Nå presses DNB til å kutte renta

- Vi følger med, men Konkurransetilsynet er veldig opptatt av «at vi ikke kan si hvilke vurderinger vi kommer til å gjøre», derfor er vi veldig varsomme med å kommentere dette i media, sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DnB til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

NORDEA: Kommunikasjonssjef Unni Strømstad i Nordea sier at banken vurderer å senke renta, men vil ikke si noe konkret. Foto: Caroline Roka

- Det blir et spennende første halvår
Også Nordea viser til Konkurransetilsynets krav når de unngår å svare konkret på spørsmålet.

- Vi kan ikke si hva vi gjør med lånerenta før vi gjør noe, men vi kan si at vi ønsker å være konkurransedyktige på pris, og vi følger markedet og utviklingen der tett, sier kommunikasjonsjef Unni Strømstad i Nordea til Nettavisen.

- Hva er din kommentar til at Danske Bank nå har satt ned renta?

- Jeg tror at det blir et spennende første halvår i 2015, med stor konkurranse om lånekundene. De som gjør det enkelt å være kunde, og som møter kundenes behov, vinner, sier Strømstad.

- Bytt bank
Nettavisens Gunnar Stavrum er klar på hva lånekundene bør gjøre hvis ikke banken deres setter ned renta.

- Bytt bank. Gå tilFinansportalen. Finn bankene med den billigste renta og be dem om et tilbud, sier Stavrum.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag