NA24.no

French President Nicolas Sarkozy welcomes British Prime Minister David Cameron to the G20 Summit in Cannes, France.
French President Nicolas Sarkozy welcomes British Prime Minister David Cameron to the G20 Summit in Cannes, France. Foto: Dan Kitwood (SCANPIX)

Storbritannia støtter Cameron

Britene ser ikke ut til å bry seg nevneverdig over skuffelsen fra EU-landene.

Storbritannias statsminister David Cameron har gjort seg upopulær flere steder, etter at han som eneste statsleder nektet for at Lisboatraktaten skulle endres for å løse eurokrisen. Det er også lite trolig at britene vil være med på en egen avtale som inkluderer strengere budsjettdisiplin utenom traktatene.

Men selv om Cameron har hisset på seg blant andre Frankrike og Tyskland, er støtten hjemmefra stor. I en undersøkelse fra The Mail on Sunday, fremkommer det at hele 62 prosent av britene er enige med statsministeren, mens 19 prosent mener Cameron handlet feil under toppmøtene i Brussel.

66 prosent mener også at Storbritannia bør avholde en folkeavstemning om hvilke bånd øya bør ha til EU. Mange i Camerons konservative parti krever nettopp det. Det mener også Nigel Dodds, som er nestleder i et av de største nordirske partiene, Democratic Unionist Party (DUP). Ifølge Express er det nettopp han som har fremmet forslaget om avstemningen.

- Storbritannia lider fortsatt ekstremt mye på grunn av måten ting har utviklet seg i EU, og det er på høy tid at vi tar tilbake kontrollen og gjenvinner makten over vår egen skjebne, sier Dodds.

Halvparten av britene mener også at Storbritannia bør forlate EU. Det støttes av profilerte politikere.

- Dette er et historisk vendepunkt, og Storbritannia kan like godt komme seg ut nå ettersom Europas framtid vil bli avgjort uten oss, sa Labour-politiker Denis MacShane fredag, ifølge NTB.

33 prosent av de spurte i undersøkelsen mener det vil lønne seg mest å forbli medlem i EU. 48 prosent tror EU kommer til å bli oppløst som en konsekvens av eurokrisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere