*Nettavisen* Økonomi.

Storbritannia vil ikke bidra til Hellas-pakke

VIL IKKE BIDRA: Storbritannias finansminister George Osborne vil ikke hjelpe Hellas økonomisk. Her er Osborne med budsjettkofferten utenfor 11 Downing Street da han presenterte statsbudsjettet i forrige uke. Foto: Paul Hackett (Reuters)

Storbritannias finansminister George Osborne skal forsøke å hindre EU i å inkludere britiske penger i den nye låneavtalen til Hellas, ifølge medier.

14.07.15 08:16

Osborne var i en rekke telefonmøter med sine motparter for å understreke Storbritannias motstand til å bidra til en redningspakke, ifølge Financial Times og andre medier. Osborne deltar på et møte i Brussel tirsdag.

Ifølge en kilde i finansdepartementet har britenes eurosonekolleger mottatt en «klar og tydelig beskjed» om at det ikke er aktuelt å vurdere britisk støtte til en gresk redningspakke.

I 2010 kunngjorde statsminister David Cameron at det var enighet om å ikke lenger benytte redningsfondet EFSM, hvor alle de 28 medlemmene i EU var involvert, for å sikre redningspakker til eurosoneland. Da var fondet brukt til å støtte Irland og Portugal. I stedet er det opp til de 19 landene i eurosamarbeidet å redde andre eurosoneland ved økonomiske kriser.

Ifølge britiske medier sa imidlertid EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker mandag at det er aktuelt å gjenopplive EFSM.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.