Gå til sidens hovedinnhold

Storbritannias nye hangarskip verdt 35 milliarder kroner lekker

Den britiske marinens flaggskip, hangarskipet Queen Elizabeth, er ferdigstilt til en prislapp på 35 milliarder kroner, men må utbedres fordi det lekker.

Problemet er høyst pinlig for den britiske marinen, melder BBC.

HMS Queen Elizabeth ble satt i drift 7. desember. Nå er det avdekket at marinens største fartøy noensinne, til en prislapp på 3,1 milliard pund, har problem med en av propellakslingene. Feilen ble identifisert under en prøveseilas og medfører ifølge The Sun at skipet tar inn opptil 200 liter sjøvann i timen.

- En feil med en rotortetning er blitt identifisert under prøveseilaser med HMS Queen Elizabeth, og skal repareres når skipet ligger til kai i Portsmouth, sier en talsmann for marinen.

- Dette hindrer ikke skipet fra å seile igjen og prøveseilasene blir ikke berørt, sier vedkommende videre.

Nyheten om lekkasjen er bare én av flere feil som ennå ikke er rettet opp, og kommer etter at parlamentsmedlemmer har uttrykt bekymring over kostnadene på de nye F-35-jagerflyene som skal benytte hangarskipet.

Om lag 10.000 mennesker var involvert i byggingen av hangarskipet, som kan nå en fart på 25 knop.

Statsminister Theresa May har tidligere omtalt skipet som et symbol på «en stor og global maritim nasjon» og sagt at «Storbritannia kan være stolt over dette skipet og alt det representerer», opplyser Sky News.

(©NTB/Nettavisen)

Les også

Dette blir en skikkelig revolusjon

Kommentarer til denne saken