NA24.no

Storbritannias rikeste

Sist oppdatert:
Han er fra India og rikere enn både dronning Elisabeth og John Fredriksen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

The Sunday Times slipper neste søndag listen over de rikeste personene i Storbritannia, men allerede nå har det vært lekkasjer.

NA24 - din næringslivsavis

På toppen troner den indiske stålmagnaten Lakshmi Mittal med en svimlende formue på over 200 milliarder kroner. Han skal ha tjent 4,1 milliarder pund, eller rundt 48 milliarder kroner, i fjor alene. Dermed er formuen hans nå på utrolige 19 milliarder pund, eller rundt 225 milliarder kroner, ifølge IANS. Selskapet hans heter selvfølgelig Mittal Steel og er verdens største stålprodusent.

Han kjøpte nylig en fantastisk yacht til sin kone.

Les mer og se bilder her: Megayachten er konebåt

- Enestående
- Det er absolutt helt enestående. Han er en ekspert på å få øye på en industri og komme seg in der tidlig, kjøpe billig og selge dyrt. Det er hemmeligheten til hans suksess og den eneste måten å tjene penger, sier Philip Beresford, som har satt sammen listen 19 år på rad, til BBC ifølge rediff.com.

Skattefordeler gjør at listen over Storbritannias aller rikeste hovedsakelig består av utlendinger. Listen hvor man blant annet finner Chelsea-eier Roman Abramovitsj er det bare en brite på topp fem og det er Hertugen av Westminster.

Megarike utlendinger fra land som India, Russland, Frankrike og andre land har flyttet til Storbritannia grunnet de sjenerøse skatteordningene som britene har mot de aller rikeste. Her blir de nemlig kun skattlagt på det de har ført inn til Storbritannia og ikke hvor mye penger de tjener utenlands.

- London er et så attraktivt sted for de veldig rike, ikke bare av skattemessige årsaker, men fordi de har byen, kulturen og sikkerheten. New York har skutt seg selv i foten med de stadige reguleringene, sier Beresford til BBC.

Fredriksen er med
Ifølge Beresford har dronning Elisabeth en estimert formue på 300 millioner pund, men dersom man tar med eiendeler som den kongelige kunstsamlingen vil hun ende rundt 2-3 plass på listen.

Som et eksempel på hvor mye penger Mittal har så er verdens rikeste fotballspiller, David Beckham, god for omtrent 112 millioner pund, som rekker til en 619. plass på listen.

John Fredriksen endte i fjor på 10. plassen på listen over de rikeste i Storbritannia, og det blir spennende å se hvordan det ender i år. Trolig eier Fredriksen en av de dyreste private eiendommene i verden.

Chelsea-eier Roman Abramovitsj skal ha vært villig til å betale 100 millioner pund, tilsvarende rundt 1,13 milliarder kroner, for eiendommen, men Fredriksen skal ha takket nei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere