Stordalen: - Angrer på at jeg ikke inviterte henne

Foto: Terry Munson (Scanpix)

Petter Stordalen kommenterer kritikken for pengebruken under bryllupet. Flere hundre har kommentert 20-millionersbryllupet.

15.06.10 15:56

RETTELSE: Jukse-Stordalen avslørt

Nettavisen skrev mandag om Birgit Tandberg, lederen i Fellesforbundets avdeling 246, som ikke likte pengebruken til Petter Stordalen i forbindelse med hans bryllup i Marokko i helgen.

- Jeg får en vond smak i munnen når jeg leser om bryllupet. Jeg skulle ønske han ikke gikk ut og brukte så mye penger når han ber direktørene der ute kutte personalkostnader.

- «Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør», er det han lever opp til. Han maner til nøysomhet, men praktiserer grådighet, sa Tandberg til Nettavisen.

LES SAKEN: - Dette gir en vond smak i munnen

Uttalelsen vakte oppsikt og skaper stor debatt på Nettavisen.

Noen mener Stordalen slo for hardt på stortromma med sitt bryllup, mens mange mener han bør få gjøre akkurat hva han vil.

Uttalelsen fra Tandberg fikk også NA24 sin kommentator Haakon B. Schrøder til å gå ut å gi sin støtte til Stordalen.

- Herlige «big spender» Stordalen, skriver Schrøder.

- Vi skulle hatt flere som våget å flashe rikdom i det norske fellesskapet. Fellesforbundets avdeling 246 med Birgit Tandberg i spissen sier hun får vond smak i munnen. Det bør Stordalen bare smile av, skriver han.

Les kommentaren: Herlige «big spender» Stordalen

Og det er i kommentarfeltet til Haakon B. Schrøder at Stordalen nå har kommentert kritikken fra Tandberg.

- Takk for hyggelig innlegg Haakon! Jeg mener det som har blitt sagt er unødvendig kritikk og at ingen pris i verden er for stor for å feire kjærlighet og den man elsker. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke inviterte Birgit Tandberg!, skriver Stordalen hos NA24.

Nettavisen forsøkte på mandag å komme i kontakt med Stordalen, men uten hell.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stordalen var også ute på Twitter mandag og skrev følgende melding:

- Takk Twitter-venner for gratulasjoner!, skriver Stordalen på Twitter.

Over 200 innlegg
Det var i helgen at hotellkonge Petter Stordalen giftet seg med sin utkårede, Gunhild Melhus, i et det som beskrives et 1001 natts millionbryllup i Marrakesh i Marokko.

Etter at Tandberg mandag formiddag rykket ut i Nettavisen, og sa at den svulstige pengebruken ga henne vond smak i munnen, har debatten rast.

Mange leserne raser mot janteloven, og mener Stordalens millionbryllup er uproblematisk.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Blir lei janteloven
Flere mener janteloven har fått altfor mye plass i det norske samfunn, og refser kritikerne av bryllupet.

«HERREGUD KOR LATTERLIG! Fyren har tjent opp pengene selv og da skal han få lov til å bruke det hvordan han vil så lenge han holder seg innenfor lovens rammer! Blir så lei av janteloven som herjer her...!!», skriver leseren JuneMarieGiggs.

Hva mener du? Si din mening her!

Leseren Antijante skriver at Fellesforbund-lederen ikke har noe med hva hotellkongen «bruker lommepengene sine på».

Leseren Lilja er enig og mener at «Petter må få være i fred». Hun skriver: «Mannen har tjent penger på ærlig vis - og har nok noe bedre råd enn de fleste av oss; men han bruker i hvert fall ikke skattebetalernes penger på tull. Misunnelseskulturen i dette landet er helt utrolig - det må vel være viktigere ting, også for Fellesforbundet, å henge seg opp i enn hvordan Petter feirer bryllupet!?»

tomHL er derimot enig med Birgit Tandberg i Fellesforbundet, og mener Stordalens utbytte fra Choice-kjeden er for stort.

- Får for mye av verdiskapningen
«Poenget var vel ikke at Stordalen ikke skal kunne bruke sine egne penger som han vil. Poenget er at han har karret til seg en for stor del av "verdi"skapingen i hotellkjeden som Stordalen er eier av. Som alltid er det arbeidsfolk som produserer verdiene, kaksene som stikker av med den vulgære fråtsingen.», skriver han.

Ola skriver at han har respekt for Stordalens bruk av bryllupspenger, og sammenligner sitt eget bryllupsforbruk med Stordalens.

«Da jeg giftet meg kostet bryllupet 30 000 kroner. Det tilsvarte 10% av min formue. Stordalen brukte 0,25% av sin formue på bryllupet sitt. Han har arbeidet seg opp fra jordbærselger til hotelldirektør, og han har vist et stort engasjement på viktige områder. Det kunne ikke falle meg inn å misunne ham det han har oppnådd, og at han feirer det på sitt vis.», skriver han.

RETTELSE: Jukse-Stordalen avslørt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.