NA24.no

Stordalen blir Rica-re

Sist oppdatert:
Petter Stordalen kaster inn håndkleet i hotellkampen. Det tjener han 38 millioner kroner på.

Les NA24 på mobil

Ricas hovedeier Jan Rivelsrud har kjøpt Stordalens aksjepost hotellkjeden.

NA24 - din næringslivsavis

Salget gir Stordalen 38 millioner kroner i fortjeneste, heter det i en pressemelding fra Home Properties.

Verdt 1,5 milliarder
Det er gjennom selskapet J E R Holding at styreleder i Rica Hotels, Jan E. Rivelsrud, har kjøpt Home Capital AS aksjepost på 9.441.000 aksjer tilsvarende 39,3 prosent av utestående aksjer i Rica Hotels.

Sjekk aksjekursen til Rica her.

Samtlige aksjonærer får tilbud om å selge seg ut til 60 kroner, som er samme kurs Stordalens Home Capital fikk. Det priser Rica Hotels til 1,44 milliarder kroner.

Tar Rica av børs
Etter kjøpet kontrollerer Jan E. Rivelsrud med nærstående familie og selskaper 23.337.296 aksjer noe som tilsvarer 97,2 prosent av antall utestående aksjer i Rica Hotels.

- Dette kjøpet demonstrerer vår sterke tro på Rica Hotels. Vi tar Rica av børs, men dette endrer ikke strategien for selskapet, nemlig å være et av de ledende hotellselskap i våre markeder. Jeg håper at vårt forsterkede eierskap i Rica Hotels vil bli verdsatt av våre kunder, partnere og ansatte, sier Jan E. Rivelsrud i en melding.

Fikk ikke realisert drømmen
Petter Stordalen skriver i en pressemelding at de har hatt en dialog med Jan E. Rivelsrud om muligheten til å kjøpe han aksjer i selskapet, men at Rivelsrud har gitt klar beskjed om at han heller ville ha Home Capitals aksjer i Rica. Siden Stordalen ikke fikk muligheten til å utnytte sin eierandel i Rica til å omstrukturere hotellmarkedet i Norden, har derfor Home solgt sine aksjer i Rica.

NA24 følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere