Stordalen bøtelagt etter båtkrasj

Petter A. Stordalen må punge ut etter at han i sommer krasjet sin fjernstyrte minibåt i en båt ved brygga i Gamle Hellesund.

17.01.06 07:36

Hotellkongen trives godt i det våte element, og har i en årrekke brukt store deler av sommerferien til å leke seg på vannski utenfor feriestedet på Sandøya i Gamle Hellesund.

Politiavhør
I fjor sommer skulle Stordalen teste ut sitt nye vannleketøy, en «solo boat». Men allerede første dagen gikk det galt.

- Jeg ligger i vannet, starter båten som er foran meg, og skal gå opp på én ski. Så svinger båten til venstre og treffer den lille jolla, fortalte Stordalen til TV 2 Nettavisen etter krasjen i brygga.

Ingen ble skadet i krasjen, men politiet i Agder etterforsket likevel saken og innkalte hotellkongen til avhør.

Ulovlig å bruke
Etter avhøret sendte politiet en forespørsel til Sjøfartsdirektoratet for å få klargjort hvilken type fartøy «solo boat» egentlig er. Hvis det defineres som vannscooter, vil det være forbudt å bruke fartøyet i Norge. I slutten av november kom svaret fra Sjøfartsdirektoratet. Stordalens leketøy er å regne som et vannscooterlignende fartøy, og er ifølge Lov om fritids- og småbåter forbudt.

Like etter årsskiftet ble saken ferdigbehandlet hos politiet i Agder og Petter A. Stordalen vedtok en mindre bot for overtredelsen.

- Det var veldig enkelt. Når Sjøfartsdirektoratet definerer «solo boat» som en vannjet, er den per definisjon ulovlig. Da fikk jeg et forenklet forelegg, og det tar jeg, sier Stordalen til TV 2 Nettavisen.

Vanskelig å selge
Han betrakter nå lektøyet som historie.

- Kan du tenke deg å selge fartøyet nå?

- Det er mulig det, men annenhåndsverdien vil jo være betydelig lavere nå, svarer Stordalen tørt.

- Har du et nytt leketøy klart for årets sommerferie?

- Ja, det er helt nytt og annerledes. Det har en ordentlig motor.

- Hva er det for noe?

- Det sier jeg ikke, men jeg tror det vil overraske. Nå har jeg jo prøvd en ny sport hvert år. Det har vært surfing og kiting, men i år tror jeg det kommer til å bli ganske mye vannski. Den gode gamle vannskisporten vil komme tilbake, sier Stordalen.

Den siste boten han vedtok er den andre han har fått for lovbrudd på havet. I juni 1999 måtte den fartsglade investoren ut med 2.000 kroner etter at han kjørt for fort i Gamle Hellesund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.