Stordalen er årets entrepenør

Foto: (Scanpix)

Den kjente hotellinvestoren stakk av med årets pris.

Det var den kjente hotelleieren Petter Stordalen som stakk av med prisen som Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2010.

Prisen ble delt ut onsdag kveld, av fjorårets vinner Norwegiansjef Bjørn Kjos.Kåringen er del av verdens største vekstskaperprogram, som arrangeres i over 50 land. Stordalen ble altså plukket ut som landets representant på en verdenskåring i Monaco senere.

Kraftig vekst
Hensikten med Ernst & Young Entrepreneur Of The Year er å inspirere aktive eiere til fortsatt vekst og verdiskaping. I Norge arrangeres programmet av revisjons- og rådgivningsselskapet Ernst & Young i nært samarbeid med SpareBank 1 Gruppen og Handelshøyskolen BI.

I sin gjennomgang skriver uryen at Petter A. Stordalen kjøpte Choice Hotels i 1996. Den gang besto hotellkjeden av 8-10 hoteller.I dag har kjeden 170 hoteller i seks land og er Nordens største hotellkjede. Choice Hotels har i løpet av de 14 årene Stordalen har ledet selskapet hatt en sterk inntjeningsvekst, og selskapet har mer enn tredoblet omsetningen fra 1998 og frem til i dag.

Da juryen valgte Stordalen som representant fra Østlandet i landskåringen het det:

- Petter Stordalen har gjennom målrettet arbeid klart å etablere seg som en vesentlig aktør i et sterkt konkurranseutsatt marked. Dette har han oppnådd gjennom sterkt kostnadsfokus og bevisst satsing på å tilpasse seg nye trender i markedet. Vekstskaperen er opptatt av at selskapet skal ta sitt ansvar for miljøet og har også programmer for å redusere interne miljøbelastninger samtidig som man støtter eksterne miljøtiltak. Vekstskaperen har på en konkurransekraftig måte utnyttet trender i markedet og på den måten skapt en vekst i virksomheten få andre bedrifter har klart å oppnå i en periode med store utfordringer for bransjen. Stordalen har med sin væremåte skapt en virksomhet hvor ansatte trives og hvor entusiasme for arbeidsplass og kunder er en vesentlig del av bedriftens kultur.

Verdens største vekstskaperprogram
Ernst & Young Entrepreneur Of The Year er verdens største vekstskaperprogram og blir i 2010 arrangert i over 50 land. Programmet gjennomføres i år for niende gang i Norge og internasjonalt for 25. gang. Det globale vekstskaperprogrammet skal inspirere aktive eiere til fortsatt vekst og verdiskaping. Hensikten er å fremheve og hedre personer som bidrar med nye idéer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser. I Norge arrangeres programmet av Ernst & Young i nært samarbeid med SpareBank 1 Gruppen og Handelshøyskolen BI.

For å bli kåret til Ernst & Young Entrepreneur Of The Year må man ha entreprenørånd, gode økonomiske resultater, vesentlig vekst i omsetning og arbeidsplasser, internasjonale mål, evne til å tenke nytt samt ha personlig integritet og påvirkningskraft. Videre er det et krav at vedkommende må ha eierinteresser samt inneha en ledende stilling i selskapet, heter det i gjennomgangen til Ernst & Young.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag