*Nettavisen* Økonomi.

Stordalen fikk tidsfrist

Petter Stordalen og Co. må være raske med sin redningsplan for sykehushotellet.

08.05.08 14:17

Mandag klokken halv ni hadde Helse Sør-Øst og et knippe investorer et informasjonsmøte med en orientering om situasjonen med sykehushotellet på Radiumhospitalet.

NA24 - din næringslivsavis

Presentasjon
De private investorene er gitt en frist til tirsdag kveld med å komme med et forslag om hvordan sykehushotellet skal reddes.

- Det er satt en frist til 20.00 tirsdag hvor de som skal være med i prosjektet må presenteres, sier Petter Stordalen til NA24.

NA24 har grunn til å tro at Stordalen har med seg hotellinvestor Arthur Buchardt over de som presenteres tirsdag.

Tror på løsning
Stordalen har tro på at hotellet kan bli reist, men medgir at det ikke var stor entusiasme på mandagens møte.

- Jeg tror på en løsning, men det var ingen stor grad av entusiasme å spore for å si det slik, sier Stordalen til NA24.


Tvunget
NA24 skrev 6. februar om at ledelsen ved Radiumhospitalet ble tvunget av styret til å skrinlegge planer om nytt sykehushotell. Den 4. januar ble sykehusadministrasjonen beordret til å stoppe prosjektet før godkjennelse forelå.

Men da var millioner allerede brukt på planene. Planene ble stoppet, og styreleder Ingar Pettersen trakk seg kort tid etter at saken ble kjent. Hanne Harlem tok over som leder for styret.

Les: Planla ulovlig sykehushotell

Aftenposten kjørte den samme saken på forsiden 16. februar med tittelen «Bråstopp for sykehushotell». Da begynte ballen å rulle hvor både styrelederen og direktøren tok sin hatt å gikk.


Vil bygge hotell
Før helgen ble det kjent at hotellknekt Stordalen vil gjøre om på stoppvedtaket. Han mener private aktører bør kunne overta skandaleprosjektet.

- Jeg skjønner de formelle problemstillingene knyttet til at noen har handlet regelstridig. Men jeg foreslår at man starter med blanke ark, og bruker vanlig sunn fornuft, sier Stordalen til VG mandag.

Han tilbyr å overta kontrakten, og dekke statens avviklingskostnader på 30-40 millioner kroner og å feste eller kjøpe tomten, for å bygge et fullverdig sykehotell.

Han ser for seg et sykehotell med fra 80 til 140 rom, uten at dette skal koste staten en krone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.